Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Να μη λείψει κανένας εργαζόμενος, κανένας συνταξιούχος, κανένας άνθρωπος του μόχθου από τη συγκέντρωση 1η Οκτώβρη έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στις 5 μ.μ. που καλεί το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ“.


Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μη γίνει ένα ακόμα νόθο συνέδριο, καθοδηγούμενο από την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ,την εργοδοσία,την ομάδα των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Να απαιτήσουμε ένα συνέδριο χωρίς τη συμμετοχή σωματείων-φαντασμάτων, όπως το Σωματείο Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς το οποίο δεν έκανε πότε εκλογές. Αντιπρόσωπος περιφερόμενος με σκοπό να διαμορφώνουν συσχετισμούς. Τέτοια σωματεία και τέτοιοι αντιπρόσωποι υπάρχουν κι άλλοι. Γι’ αυτόν το λόγο οι εργατοπατέρες του Ε.Κ.Κ αρνούνται να ελεγχθούν τα πρακτικά των σωματείων που συμμετέχουν στο συνέδριο.

Να απαιτήσουμε ένα συνέδριο χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων που δεν είναι αντιπρόσωποι και ψηφίζουν παράνομα τον απολογισμό (διοικητικό-οικονομικό) και τον προϋπολογισμό, της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης και την εκλογή νέας διοίκησης. Τα ίδια έκαναν και στην τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, οπού για τον διοικητικό απολογισμό και τον οικονομικό προϋπολογισμό για το έτος 2018 ψήφισαν άνθρωποι που δεν ήταν αντιπρόσωποι και, αυτοί δεν ήταν λίγοι.

Να απαιτήσουμε ένα συνέδριο χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους φαντάσματα, που προέκυψαν από αρχαιρεσίες που έχει μαγειρέψει η ομάδα του ΕΚΚ με τους ομοϊδεάτες τους (Καραγεωργόπουλος, εργοδότης που το παίζει συνδικαλιστής), από στην ΓΣΣΕ. Σκοπός τους είναι να ελέγχουν τη διοίκηση του ΕΚΚ και κατ’ επέκταση το εργατικό κίνημα στην Πιερία να είναι υποταγμένο στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Να απαιτήσουμε να μην υπάρχει καμία ανάμιξη των αστικών δικαστηρίων στο συνδικαλιστικό κίνημα με αποφάσεις τέτοιες που στηρίζουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Να απαιτήσουμε ένα Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι των Εργοδοτών.

Καλούμε τους αντιπροσώπους που σέβονται τους αγώνες των εργαζομένων και θέλουν ένα Εργατικό Κέντρο οργανωτή των αγώνων, υπερασπιστή των σύγχρονων δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, όπως είναι η σταθερή και μόνιμη δουλειά, οι ΣΣΕ κλπ, να μη νομιμοποιήσουν ένα ακόμα νόθο συνέδριο.

Όλοι στην Συγκέντρωση 1η Οκτώβρη και ώρα 5 μ.μ.  έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.