Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Βίκτορ Ορμπάν: "Πιστεύουμε στον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης".

Η προσπάθεια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν να υπερασπιστεί τον χριστιανικό χαρακτήρα της χώρας του αλλά και της Ευρώπης, σταματώντας την παράνομη μετανάστευση οδήγησε το Ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσει... κυρώσεις εναντίον της Ουγγαρίας.


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός με την παρακάτω ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο θυμίζει στους Ευρωπαίους "εταίρους" του το χριστιανικό τους παρελθόν που φαίνεται να ξεχνούν και δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.


Η ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού:


Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί βουλευτές,

Γνωρίζω ότι έχετε ήδη κάνει την κρίση σας, γνωρίζω ότι η έκθεση θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία σας και γνωρίζω ότι η γνώμη σας δεν θα αλλάξει με την παρέμβασή μου. Ωστόσο, ήρθα εδώ μπροστά σας επειδή δεν πρόκειται να κρίνετε μια κυβέρνηση αλλά μια χώρα και έναν λαό. Θα κρίνετε μια Ουγγαρία που είναι μέρος της οικογένειας των χριστιανών λαών στην Ευρώπη για 1000 χρόνια. Μια Ουγγαρία που με το έργο της και όταν ήταν απαραίτητο, με το αίμα της, έλαβε μέρος στη συγγραφή της τεράστιας ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Μια Ουγγαρία που επαναστάτησε και έβγαλε τα όπλα ενάντια στον μεγαλύτερο στρατό της εποχής του, τον Σοβιετικό στρατό, υπέφερε από ένα μεγάλο μαρτύριο για ελευθερία και δημοκρατία και, όταν ήταν απαραίτητο, άνοιξε τα σύνορά της στους συντρόφους της στην ατυχία της Ανατολικής Γερμανίας.


Η Ουγγαρία αγωνίστηκε για ελευθερία και δημοκρατία. Στέκομαι εδώ και βλέπω ότι όσοι κατηγορούν την Ουγγαρία είναι αυτοί που έχουν κληρονομήσει τη δημοκρατία, οι οποίοι ποτέ δεν έπρεπε να αναλάβουν προσωπική ευθύνη στο όνομα της ελευθερίας και είναι εκείνοι που σήμερα θέλουν να καταδικάσουν Μαχητές της ελευθερίας της Ουγγαρίας, δημοκράτες και αντι-κομμουνιστές.


Αγαπητοί βουλευτές,


Σήμερα είμαι εδώ και υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, διότι για τους Ούγγρους η ελευθερία και η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η Ευρώπη είναι θέματα τιμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας δηλώνω ότι η έκθεση ενώπιον σας προσβάλλει την τιμή της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού. Οι αποφάσεις σχετικά με την Ουγγαρία πραγματοποιούνται από τους Ούγγρους κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Δεν διαπιστώνετε τίποτε λιγότερο ότι ο ουγγρικός λαός δεν είναι αξιόπιστος για να καθορίσει τα δικά του συμφέροντα.


Πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλύτερα από τους Ούγγρους τι είναι καλό για αυτούς.


Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πω ότι η έκθεση είναι ασέβεια προς τους Ούγγρους. Αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά, κάνετε κατάχρηση εξουσίας, υπερβαίνετε τα όρια των δικαιοδοσιών σας και η μέθοδος υιοθέτησής της αντιβαίνει στις συνθήκες.


Αγαπητοί βουλευτές,


Για εμάς στην Ουγγαρία η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πολιτικά ζητήματα αλλά ηθικά και εσείς είστε έτοιμος μέσα από την έκφραση της της ηθικής κρίσης της πλειοψηφίας σας να κολλήσετε μια ετικέτα σε μια χώρα και έναν λαό.


Λαμβάνετε μεγάλη ευθύνη για τη λήψη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απόφασης να αποκλείσετε έναν ευρωπαϊκό λαό από τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη.


Θα στερήσετε από την Ουγγαρία την εκπροσώπηση των δικών της συμφερόντων στην ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία και ανήκει.


Έχουμε και θα έχουμε συζητήσεις.

Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης, τον ρόλο των εθνών και των εθνικών πολιτισμών.

Θεωρούμε διαφορετικά την αρχή και την αποστολή της οικογένειας και η αντίθεση μας είναι μετωπική στο ζήτημα της μετανάστευσης.


Αν θέλουμε πραγματικά την ενότητα στην ποικιλομορφία μας, τότε οι διαφορές μας δεν μπορούν να χρησιμεύσουν σαν πρόσχημα για τον στιγματισμό μιας χώρας και τον αποκλεισμό της από τη λήψη κοινών αποφάσεων.


Ποτέ δεν θα καταδικάσουμε σε σιωπή εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί μας.



Κύριε Πρόεδρε,


Θέλουν να αποκλείσουν μια χώρα που έδωσε σαφή απάντηση στις ευρωπαϊκές εκλογές. Το 2009, το 56% και το 2014, το 52% ψήφισαν υπέρ μας.


Κυρίες και κύριοι,


Είμαστε το πιο επιτυχημένο κόμμα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι αντίπαλοί μας, φυσικά, δεν είναι ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας, αλλά να εκδικήστε τους Ούγγρους επειδή δεν τους έδωσαν την πλειοψηφία δεν είναι ούτε σεβαστό ούτε ευρωπαϊκό. Η έκθεση αυτή γράφτηκε από άτομα που δεν έχουν σαφή εικόνα σε ορισμένα βασικά στοιχεία. Όπως αναγνωρίζει η έκθεση, ακύρωσαν την αποστολή αντιπροσωπείας στην Ουγγαρία, δηλαδή θα αποφασίσετε χωρίς σωστή διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.


Η έκθεση περιέχει 37 σοβαρά σφάλματα και κάθε μέλος έλαβε χθες ένα έγγραφο 108 σελίδων από εμάς.


Αγαπητοί βουλευτές,


Η ένωσή μας διατηρείται ενωμένη από το γεγονός ότι οι συζητήσεις μας πλαισιώνονται από κανόνες, εγώ ο ίδιος εξ ονόματος της Ουγγαρίας συνήψα συμφωνίες και έκανα συμβιβασμούς με την Επιτροπή, τον νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, το νομικό σύστημα και ακόμη και σε ορισμένα σημεία του συντάγματός μας.


Αυτή η έκθεση καταπατεί συμφωνίες που έγιναν πριν από χρόνια. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, τότε γιατί να κάνουμε συμφωνίες με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο; Αυτό που κάνετε είναι ένα σκληρό πλήγμα για την Ένωση και τον εποικοδομητικό διάλογο, .


Αγαπητοί βουλευτές,


Κάθε έθνος και κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει πώς να οργανώσει τη ζωή του στη δική του χώρα. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε με ποιον θα ζούμε. Δημιουργήσαμε ένα φράγμα και σταματήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Υπερασπίσαμε την Ουγγαρία και την Ευρώπη.


Σήμερα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν μια κοινότητα καταδικάζει τους συνοριοφύλακες της.


Κύριε Πρόεδρε,


Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Θέλουν να καταδικάσουν την Ουγγαρία επειδή οι Ούγγροι αποφάσισαν ότι η πατρίδα μας δεν θα είναι χώρα μετανάστευσης. Με σεβασμό, αλλά με τη μέγιστη σταθερότητα, απορρίπτω τις απειλές των δυνάμεων υπέρ της μετανάστευσης, τον εκβιασμό τους και την δυσφήμιση της Ουγγαρίας και των Ούγγρων, όλες βασισμένες σε ψέματα.


Σας ενημερώνουμε με σεβασμό, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβετε, ότι η Ουγγαρία δεν παραδίδεται στον εκβιασμό, η Ουγγαρία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και θα υπερασπίσει τα δικαιώματά της, αν χρειαστεί, και εναντίον σας.


Εμείς οι Ούγγροι είμαστε έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους, όπου τελικά οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης και θα μπορέσουν να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην ευρωπαϊκή πολιτική.


Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.



Πηγή: https://visegradpost.com/fr/2018/09/11/viktor-orban-denonce-le-chantage-de-lue-discours-complet/