Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του Εσπερινού ΓΕΛ Κατερίνης - Συνέχιση εγγραφών

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κατερίνης, συγχαίρουν τους μαθητές/τριες του Εσπερινού ΓΕΛ Κατερίνης, για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό άνω του 85%.

Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της πρώτης προτίμησής τους ή των πρώτων προτιμήσεών τους. Εργαζόμενοι όλοι, ανήλικοι και ενήλικες ανταποκρίθηκαν, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, να διαβάσουν, να προετοιμαστούν ,μετά από ένα εξοντωτικό ωράριο εργασίας, αρκετοί απασχολούμενοι σε εποχικά επαγγέλματα με ότι αυτό σημαίνει. Η επιτυχία τους επομένως λαμβάνει άλλες διαστάσεις και ηθική υποχρέωσή μας είναι να τους το αναγνωρίσουμε !

Ο Διευθυντής Ο Σύλλογος Διδασκόντων 




ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ 9-9-2018 και ώρα 23.59 
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΑΧΙSΝΕΤ 
Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κατερίνης-Φοίτηση 3ετής 


Αγαπητέ υποψήφιε μαθητή του Εσπερινού Γενικού Λυκείου , το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να σε ενημερώσει για την δυνατότητα εγγραφής σου στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, καθώς και τις συνθήκες φοίτησής σου σ' αυτό.

Έτσι, σύμφωνα με τον νόμο για το νέο Λύκειο, δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, έχουν:

Οι ενήλικες απόφοιτοι Γυμνασίου χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας.

Οι ανήλικοι εργαζόμενοι απόφοιτοι Γυμνασίου.

Χώρος λειτουργίας: Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Για το καθεστώς φοίτησης ισχύουν τα εξής:

Έτη σπουδών: Η φοίτηση σε αντίθεση με το παρελθόν, διαρκεί πλέον 3 έτη. (Α΄ Τάξη, Β΄ Τάξη, Γ΄ Τάξη)

Ωράριο λειτουργίας: 6.50΄μ.μ. - 10.10΄μ.μ.

Κατευθύνσεις σπουδών: Προβλέπεται ότι ακριβώς και στα Ημερήσια ΓΕΛ. (Ομάδες προσανατολισμού Ανθρωπιστικών, Θετικών και Οικονομικών σπουδών και Πληροφορικής)

Τίτλος σπουδών: Οι απόφοιτοι του Εσπερινού Γενικού Λυκείου αποκτούν Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, ισότιμο με αυτό του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες απόκτησής του.

Δυνατότητα πρόσβασης στα ΤΕΙ και ΑΕΙ.: Οι απόφοιτοι του Εσπερινού Γενικού Λυκείου έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαζί με τους υποψήφιους των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και να εισαχθούν σ' όλες τις ανώτερες και ανώτατες σχολές των ΤΕΙ και ΑΕΙ (με εξαίρεση τις στρατιωτικές), με πολύ ευνοϊκότερους όρους, συναγωνιζόμενοι μόνο μεταξύ τους.Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 εισἠχθησαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ 15 από τους 18 υποψήφιους,αποφοίτοί μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κανείς το δικαίωμα συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του Εσπερινού ΓΕΛ είναι να φοιτήσει στο Εσπερινό ΓΕΛ .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις εργάσιμες μέρες στο τηλέφωνο 2351025665, τις ώρες 6.45 μ.μ. έως 10.00μ.μ.


Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων