Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεωργίου τελέστηκε ο αγιασμός στο Πνευματικό-Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου.


Μέλη και φίλοι του συλλόγου παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κώστας Παπουτσίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση στην ιστορία αλλά και στις ποικιλόμορφες δράσεις του συλλόγου. Εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται μέσα από τα τμήματα του συλλόγου και ευχήθηκε μια δυναμική και δραστήρια πολιτιστική χρονιά.

Τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, καθηγητής της καρδιολογίας κ. Γιώργος Παρχαρίδης ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του μια ακόμα δημιουργική χρονιά για το δραστήριο σύλλογο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ο οποίος και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία και στηρίζει σε όλες τις δράσεις της.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά και δηλώνοντας για μία ακόμα φορά τη στήριξη του στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση Ποντίων.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πιπίτσα Μακρίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης και ο κ. Θανάσης Λιακόπουλος.

Το τμήμα της χορωδίας του συλλόγου με χοράρχη τον κ. Μάκη Λολοσίδη πλαισίωσε την εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες του Πόντου.

Οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.




ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ