Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

3η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ SPORT "Nautilius"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius”...

συμμετείχαν στην 3η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Έννα της Σικελίας, Ιταλία από 19-11-2018 έως 21-11-2018.

Το πρόγραμμα της 3ης Διεθνικής Συνάντησης περιελάμβανε:

1. Tην υλοποίηση του 2ου Εργαστήριου του “Nautilius’’ με θέμα «Σωματική και Πνευματική Ευεξία μέσω της Κολύμβησης» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Έννα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητικού Συλλόγου Εnna Nuoto Murgano.

Την 1η ημέρα του Εργαστηρίου, ο Συντονιστής του Προγράμματος, Κολυμβητικός Σύλλογος Εnna Nuoto Murgano, παρουσίασε στους εταίρους πρακτικά μαθήματα κολύμβησης σε άτομα με αναπηρία. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, είχε προσκληθεί και συμμετείχε στο Εργαστήριο η Ψυχολόγος-Συνεργάτης του Κολυμβητικού Συλλόγου Εnna Nuoto Murgano, η οποία παρείχε περισσότερες πληροφορίες στους εταίρους πάνω στο κυρίως θέμα του Εργαστηρίου.

Την 2η ημέρα του Εργαστηρίου όλοι οι εταίροι του Nautilius παρουσίασαν τις καλές πρακτικές τους σχετικά με το θέμα του Εργαστηρίου. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν κατόπιν προσκλήσεως τους από το Συντονιστή του Προγράμματος, οι Sberna Angeli Eliseo and Roberto Pregaddio, οι οποίοι είναι οι εκπρόσωποι της Ιταλική Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής για την Περιφέρεια της Έννα.


2. Την υλοποίηση του 3ου Management Meeting του Προγράμματος, στις 21-11-2018 στη Έννα.

Η επόμενη διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Nautilius θα πραγματοποιηθεί στην Αδριανούπολη της Τουρκίας στις 20-22 Μαΐου 2018.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Β'βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας