Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο που έφεραν σχολεία της Κατερίνης να βρίσκονται υπό κατάληψη...

με αιτήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε υλικοτεχνική υποδομή, στέγαση και άλλα καθώς και τη δημόσια παρέμβαση στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α που με πρόσχημα το Μακεδονικό και την υπόθεση Κατσίφα σπέρνουν τον εθνικισμό και το μίσος, υπογραμμίζει ότι αυτοί οι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας. 

Η στόχευση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Στοχεύουν στις νεανικές συνειδήσεις για να νομιμοποιηθεί σε αυτές ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα. Επιδιώκεται το ξέπλυμα της Χ.Α ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι χρέος του κόσμου της Εκπαίδευσης να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση.

Να αναδειχτεί η ανάγκη για πραγματικούς αγώνες για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς.