Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, καθώς και στην πόλη της Δράμας και της Καβάλας.


Παρ’ ότι ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός, τα Μετεωρολογικά Δελτία προέβλεπαν κακοκαιρία, μας εξέπληξε η συμμετοχή των εκδρομέων και αν δεν είχαμε ακυρώσεις την τελευταία εβδομάδα με τόσους συναδέλφους στο κρεβάτι, δεν θα μας χωρούσε το λεωφορείο.

Τελικά ο καιρός συμμάχησε μαζί μας, είχαμε συννεφιά και ψιλόβροχο κάπου, κάπου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε και μέσω της Εγνατίας Οδού φθάσαμε στην Ι. Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας όπου προλάβαμε λίγη Θεία Λειτουργία, πήραμε το Αντίδωρο από το χέρι του Ιερέως και όλοι μαζί με το υπόλοιπο εκκλησίασμα μας φιλοξένησαν στο Αρχονταρίκι όπου μας προσφέρανε εδέσματα και τον καθιερωμένο καφέ.

Εκεί ακούσαμε την ιστορία του Μοναστηριού, είδαμε και προσκυνήσαμε την Ιερά και Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας που Αγιογράφησε ο Άγιος Γερμανός.

Ο οποίος όμως, επειδή στο ξύλο που θα ζωγράφιζε έγινε μια σχισμή στεναχωρήθηκε και τότε Θαυματουργικός εμφανίζετε η Παναγία με το Θείο Βρέφος επάνω στο ξύλο, όπου και σήμερα ακόμη, φαίνεται η σχισμή. Η Εικόνα είναι Αχειροποίητος.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε με προορισμό να επισκεφτούμε την Δράμα, όπου κάναμε στάση μιας ώρας για καφέ, αναψυκτικό και λίγη βόλτα στην πόλη της Δράμας.

Κατόπιν πήραμε το δρόμο για την Καβάλα, φθάσαμε μεσημέρι περίπου στις 2,00’ η ώρα για φαγητό και ελεύθερο ένα δίωρο.

Δεν χορταίναμε να θαυμάζουμε την ομορφιά της πόλης της Καβάλας που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και με μια ματιά αγκαλιάζεις σχεδόν όλη την πόλη

Το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας
Βελλής Ιωάννης Μπεκιαρόπουλος Ευάγγελος



ΕΣΕΠ – ΟΑΕΕ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ