Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Με κορυφαίους επιστήμονες και ομιλητές η Επιστημονική Ημερίδα για τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Επιστημονική Ημερίδα, στο πλαίσιο των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018, διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας και 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. στην Αστική Σχολή Κατερίνης και θα έχει ως θέμα: «Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική-εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης».

Συνδιοργανωτές της είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα θα ακουστεί η άποψη της επιστήμης και των τοπικών αρχών ενώ θα ακολουθήσει επιστημονική συζήτηση επί του ρόλου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως στο διάβα της ιστορίας. Παράλληλα θα αναλυθεί η σημασία του Ναού ως επίκεντρο της λειτουργικής ζωής της τοπικής Εκκλησίας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό και επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα.


Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος