Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Κατώτερος των περιστάσεων. Η χαμένη (τελευταία) ευκαιρία του…


Μια μεγάλη ευκαιρία έχασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσουν τα λάθη τους στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


Η παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι η μεγάλη ευκαιρία να έρθει τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στον λαό που αντιδρά στην απαράδεκτη «Συμφωνία των Πρεσπών».


➤ Τι θα μπορούσε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;



Ένα κάλεσμα στον λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας σε μια ανοιχτή συγκέντρωση χωρίς ΜΑΤ και προσαγωγές, χωρίς αποκλεισμούς, με τον κόσμο να έχει στα χέρια του ελληνικές σημαίες και λάβαρα της Μακεδονίας και εκεί μπροστά σε όλους να δείξει ότι σέβεται την άλλη άποψη και ότι είναι διατεθειμένος να βρει μια λύση αποδεκτή κυρίως από τον λαό της πατρίδας του.


Να δείξει έμπρακτα ότι υπολογίζει τις αντιδράσεις των Ελλήνων και ότι θα τις σεβαστεί.


Να παραθέσει τα επιχειρήματα του για την «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά να δεσμευτεί ότι εφόσον η πλειοψηφία του κόσμου δεν συμφωνεί θα την σεβαστεί και δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση της.



➤ Και πως θα το έπραττε αυτό;



Ανακοινώνοντας στον κόσμο ότι θα παγώσει την «Συμφωνία» και ότι θα προχωρήσει άμεσα σε δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του θα είναι αυτό που θα κρίνει τις εξελίξεις.


Και πριν από αυτό μια μεγάλη συγνώμη για όσα η κυβέρνηση του, όσο και ο ίδιος έπραξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με την αδιαφορία τους στην βούληση του ελληνικού λαού και τα όσα απαράδεκτα έχουν ειπωθεί για όσους αντιδρούν!


Χιλιάδες κόσμου θα τον χειροκροτούσαν αν το έκανε αυτό και κατευθείαν θα άλλαζε το αρνητικό κλίμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό χαρακτηρίζει κάποιον σαν ένα μεγάλο ηγέτη στην συνείδηση της κοινωνίας.


Αντί αυτού, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να «επιτεθεί» για πολλοστή φορά σε όσους έχουν διαφορετική άποψη, να μετατρέψει το Αλεξάνδρειο σε ένα σιδερόφρακτο φρούριο, να πετάξει έξω με την βία όσους δεν ήταν της «ίδιας άποψης» με αυτόν, να προσάγει στα κρατητήρια ευυπόληπτους και φιλήσυχους ανθρώπους και να οξύνει με την ομιλία του την πόλωση και τον διχασμό.


Αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων στο να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον ελληνικό λαό και έχασε την (τελευταία) ευκαιρία να αποδείξει σε όλους ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων…