Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΒΑΣΗ"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη), ημερίδα των Ορειβατικών – Φυσιολατρικών Συλλόγων Πιερίας με θέμα : «Ασφαλής χειμερινή ανάβαση» με κεντρικό ομιλητή τον Μπάμπη Μαρινίδη, Διεθνή Οδηγό Βουνού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του ορειβατικού κόσμου για τις συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή στο βουνό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται κατά τις χειμερινές αναβάσεις. Οι Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας κρίνουν πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά στα πλαίσια της πρόληψης και αποτροπής των ορειβατικών ατυχημάτων.

Η προσέλευση της ορειβατικής κοινότητας του νομού μας, και όχι μόνον, υπήρξε αθρόα. Από τους επίσημους φορείς παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κος Ευάγγελος Φαλάρας και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου τον οποίο εκπροσώπησε η κα Θέμις Νασοπούλου. Στο μέλλον ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη προσέλευση των αρμόδιων φορέων καθώς η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις κρίνεται κομβική.

Οι Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας ευχαριστούν θερμά το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση και δίνουν την υπόσχεση πως ανάλογες προσπάθειες θα επαναληφθούν και στο μέλλον.




Με τιμή
Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας