Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

NEA EΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Είναι απορίας άξιον πως ένα «χαρτί» να έχει περισσότερη αξία από ένα παιδί!


ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ... ΜΟΛΙΣ 2 ΜΟΡΙΑ ΑΝΑ ΤΕΚΝΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

Διαβούλευση με φορείς λέει το υπουργείο... τη στιγμή που πεισματικά αρνείται ο υπουργός να δεχθεί την ΑΣΠΕ. 

Τα 2 μόρια/ανά παιδί ισοδυναμούν με 2 μήνες προϋπηρεσία αναπληρωτή! Έτσι πολύτεκνος με 4 παιδιά θα πάρει 4Χ2= 8 μόρια, ενώ ο αναπληρωτής για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας παίρνει 10 μόρια!!! Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, που στα λόγια λέει κάντε παιδιά, αλλά στην πράξη τα κυνηγάει και δεν τα θέλει!...

Το υπ` αριθμό ένα δημογραφικό κίνητρο που απέδωσε στην πράξη το 2004-2009 και έφερε νέες γεννήσεις παιδιών στη χώρα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, το απαξιώνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ντροπή! 




--------------------------------------------------------------------


➤ Ειδικές κατηγορίες και νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών. Είναι απορίας άξιον πως ένα «χαρτί» να έχει περισσότερη αξία από ένα παιδί!.


Παραμονή Χριστουγέννων το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επέλεξε να φέρει στη δημοσιότητα και προς διαβούλευση το «Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Προς έκπληξή μας, στο σχέδιο νόμου και πιο συγκεκριμένα στα άρθρα 5, 6, 7 και 8, για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, οι ειδικές κατηγορίες ( τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου) περιθωριοποιούνται από τη διεκδίκηση θέσεων στην δημόσια εκπαίδευση είτε ως αναπληρωτές είτε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Καθώς, δίνεται μοριοδότηση 2 μορίων για κάθε παιδί και 20 μόρια για άτομα με μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου. Ενώ ένα σεμινάριο 300 ωρών που κοστίζει 500-700€ μοριοδοτείται με 4 μόρια και ένα μεταπτυχιακό με 20 μόρια.


Διαβάστε περισσότερα εδώwww.esos.gr