στηρίζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019, στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ζητούν δηλαδή να ληφθεί τώρα απόφαση για μια συμφωνία που παραμένει υπό αίρεση, καθώς αυτή δεν έχει επικυρωθεί ούτε νομιμοποιηθεί από τους λαούς των δυο χωρών.
Σε διάφορα σημεία μάλιστα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Ψήφισμα, χρησιμοποιείται το επίθετο «Μακεδονικός», Μακεδονικές Πόλεις, Μακεδονικό Κοινοβούλιο, Μακεδονικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, ενώ παράλληλα, επικροτείται το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και καλωσορίζεται η συμφωνία για την επίλυση του ονοματολογικού, όπως και η έναρξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη Βουλή των Σκοπίων. Σπεύδουν δε να καλέσουν, όλα τα κόμματα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης.
Για το θέμα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά:
"Υποθέτω πως η βιασύνη της ΕΕ εξηγείται από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν πως αυτή η βολική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συνεχίσει το έργο της. Προλαβαίνουν όμως ακόμη στην Ελλάδα, να διορθώσουν το ζήτημα της ταυτότητας, αρκεί να αφήσουν τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις και να διαπραγματευτούν όσα η χώρα αξίζει, ώστε να κερδίσουν αυτή την μεγαλύτερη μάχη, αλλά κυρίως σεβασμό. Η επιχειρηματολογία του erga omnes άλλωστε, ως η μοναδική προϋπόθεση για να θεωρηθεί επιτυχία η Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει μαύρα μεσάνυχτα διπλωματίας. Σε μια διαπραγμάτευση ξεκινάς για να κερδίσεις έχοντας υπόψιν πως τα εθνικά ζητήματα δεν είναι τσιφλίκι μιας συγκυβέρνησης χωρίς ηθικούς φραγμούς, αλλά εθνική υπόθεση που αφορά όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα έδινε μάχες ακόμη και όταν όλοι τις θεωρούσαν χαμένες γιατί έτσι κέρδιζε τουλάχιστον τον σεβασμό όλων.
Οι αλυτρωτισμοί δεν σβήνουν με μια λύση που δεν ξεκαθαρίζει πως μιλάμε για άλλες ιστορικές αναφορές, αλλά παραδίδει την ταυτότητα μας με υπογραφή Τσίπρα σε ένα ψέμα με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό. Επιτρέπει να εγείρονται νέες παράλογες διεκδικήσεις, που ήδη διακρίνονται, όπως την απαίτηση να βάζουμε εμείς επιθετικό προσδιορισμό σε κάθε μας αναφορά, για να διευκρινίζουμε από ποια Μακεδονία είμαστε. Η δε Επιτροπή επίλυσης οικονομικών και εμπορικών ζητημάτων όχι μόνο συστάθηκε χωρίς νομιμοποίηση και σοβαρή δικαιοδοσία, αλλά και θα γνωμοδοτήσει κατόπιν εορτής. Δηλαδή αν διαπιστωθούν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις για την χρήση του όρου Μακεδονία, τότε θα ξεκινήσει ένας εμπορικός πόλεμος με τα διεθνώς αναγνωρισμένα Μακεδονικά προϊόντα μας, να μένουν χωρίς ασπίδα προστασίας.
Ξεκινάω στις Βρυξέλλες μια καμπάνια για Μακεδονικά προϊόντα, προσφέροντας σε συναδέλφους μου προϊόντα Μακεδονίας, για να πάρουν μια γεύση των πραγματικών διαστάσεων του ζητήματος της ονομασίας, και που οι περισσότεροι βλέπουν απλώς ως εκκρεμότητα και ενόχληση, χάριν μιας κυβερνήσεως που είναι εγκλωβισμένη ακόμη στις αυταπάτες της και πανηγυρίζει κάθε διπλωματική αποτυχία της."