Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Τιμητική διάκριση για το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου.

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» συμμετέχοντας με τη ταινία "Σαν σήμερα σαν χθες"

Το σχολείο μας συμμετείχε σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» με μια ταινία που παράχτηκε στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τον τίτλο "Ο Πόντος χθες και σήμερα" κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ στις 26 Νοεμβρίου 2018. Θέμα της ταινίας με τίτλο "Σαν σήμερα σαν χθες" ήταν η παρουσίαση από τον Ιερέα του χωριού Πατέρα Κων/νο Μιάουρα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του σχολείου μας, σπάνιων εκκλησιαστικών κειμηλίων που έφεραν στον Μακρύγιαλο πρόσφυγες του Πόντου. Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η Θεολόγος του σχολείου κ. Εύα Τσεντόγλου και συμμετείχαν ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Κων/νος Κουτσουμπός και μαθητές της Γ΄ τάξης.

Η Δ/ντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συγχαίρουν θερμά την κ. Εύα Τσεντόγλου, τον κ. Κων/νο Κουτσουμπό και τους μαθητές που συμμετείχαν στη αξιόλογη αυτή δράση που τιμά το σχολείο μας και την εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας.


Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) υπό την αιγίδα της Ελληνική Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Απευθύνονταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και Βασική του επιδίωξη ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Η ΔΝΤΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΛΗ