Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Έως την 18η Ιανουαρίου 2019 έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τα χρησιμοποιούν και διακόπτουν την ηλεκτροδότηση, να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α' 171).

Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους.

Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.

Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο : 2351350429.

Ο Προϊστάμενος
Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
Κιτιξής Κωνσταντίνος