Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ρίψη αλατιού & θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού σε όλο το οδικό δίκτυο


Δήμος Κατερίνης: Ρίψη αλατιού & θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού σε όλο το οδικό δίκτυο - Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων – τηλεφωνική κλήση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο 11123.

Στη ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου Κατερίνης επικεντρώνουν σήμερα την επιχειρησιακή τους δράση μηχανήματα έργου του Δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από τις πρώτες πρωινές δίνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, προκειμένου να διατηρηθεί η συνεχής και ομαλή πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις και γενικότερα εντός των οικισμών, στο σύνολο του Δήμου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με την σχολική κοινότητα, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν προκύψουν από τον ολικό παγετό. Εν τω μεταξύ τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης - όπως ήδη ανακοινώθηκε - θα παραμείνουν αύριο κλειστά λόγω του ψύχους.

24ωρη επιφυλακή

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος: «Εξακολουθούμε να είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή. Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Τεχνική Υπηρεσία μας, καθώς και με μηχανήματα ιδιωτών, σε συνεργασία και με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, για τη βελτίωση των συνθηκών και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων προκύψουν από τον ολικό παγετό».

Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και σήμερα και για όσο χρειαστεί θα βρίσκονται και θα παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 11123, μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
08-01-2019