Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Παράθεση γεύματος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μακρυγιάλου.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Μακρυγιάλου ευχαριστούμε θερμά τον Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου, πατέρα Γεώργιο Μιάουρα για την πατρική του αγάπη προς το σχολείο μας και για την πρωτοβουλία του να παραθέσει γεύμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία του Μακρυγιάλου.

Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν ότι η Τοπική μας Εκκλησία, ως φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκτιμώντας την αξία της Παιδείας ως ένα πολύτιμο αγαθό για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Με αφορμή την Εορτή των Τριών Ιεραρχών ο πατήρ Γεώργιος ευχήθηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος στους εκπαιδευτικούς με υγεία, δύναμη και παιδαγωγική ευθύνη να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο και στους μαθητές να προοδεύουν στα γράμματα με τον Θεό να ανοίγει φωτισμένους δρόμους στη ζωή τους. Με λόγους πατρικούς προέτρεψε τα παιδιά να αγωνίζονται και να θέτουν στόχους τους οποίους θα πρέπει, παρ όλες τις αντιξοότητες, να πραγματοποιούν αγωνιζόμενοι για την καλλιέργεια αρετών και πνευματικών χαρισμάτων, που σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
Ευαγγελία Κανάλη