Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θεσ/νίκης για τις δηλώσεις του κ. Ν. Αθανασίου

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης: Τι ακριβώς μας είπε ο κ. Νάσος Αθανασίου στη Βουλή; Λίγο πριν ψηφίσει τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ο βουλευτής του Σύριζα, κ. Νάσος Αθανασίου, προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση:

«Θεσσαλονίκη ξέρω πάντα σε πείραζε, πάντα σε αγκύλωνε στην καρδιά να σε αποκαλούν συμπρωτεύουσα.
Το συμπρωτεύουσα υπαινισσόταν ότι δεν μπορείς να είσαι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα χωρίς αυτό το «συμ». Θεσσαλονίκη, θα αρνηθείς τώρα να γίνεις πρωτεύουσα; Πρωτεύουσα των Βαλκανίων;»



Εύλογα λοιπόν, μας δημιουργήθηκε η απορία: Ξέρει κάτι ο βουλευτής του Σύριζα, Ν. Αθανασίου, που δεν ξέρουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς; Για ποια πρωτεύουσα ποιων Βαλκανίων ομιλεί ο συμπολιτευόμενος της Ελληνικής Κυβέρνησης βουλευτής; Υπάρχει κανένα νέο κράτος που περιμένει τη Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσά του;


Ο “αξιότιμος” αυτός κύριος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ένα από τα πιο παλιά «παράπονα» μιας μερίδας Θεσσαλονικέων, επιχειρώντας να αναζωπυρώσει τοπικιστικά αντανακλαστικά και έριδες, προλειαίνοντας το έδαφος για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα.


Οι προθέσεις κάποιων συμφερόντων σε σχέση με τη Μακεδονία και ειδικότερα με τη Θεσσαλονίκη είναι πλέον κοινό μυστικό. Μας έχει ήδη προετοιμάσει γι’ αυτές ο κ. Μπουτάρης, όπως και άλλοι που έχουν συμφέρον από την απόσχιση της Μακεδονίας και τη μετατροπή της σε αυτόνομη περιοχή, τύποις κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, αλλά στην ουσία προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Από τον Σόρος μέχρι τη Μέρκελ και από τον Πρέσβη των ΗΠΑ έως τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, αυτό αποτελεί έναν χρόνιο, διακαή πόθο.


Ήδη από το 2014, η Μερκελ και η ΕΕ (Μεγ. Βρετανια, Γαλλια, Ιταλια, Γερμανια) έχουν φτιάξει το “Berlin Process” -το αδερφάκι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης- όπου εκεί συζητούν το πώς θα πατήσουν το πόδι τους και θα μονιμοποιήσουν την παρουσία τους στα Δυτικά Βαλκάνια, σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις-ανδρείκελα που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή. Τον Ιούλιο του 2018 έγινε δεκτή και η Ελλάδα στο “Berlin Process”, ως αντίδωρο για την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, με την παρουσία του φερόμενου ως πρωθυπουργού σε συνάντηση στο Λονδίνο. Η δε ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ήρθε ως επισφράγιση της συμμετοχής της Ελλάδας στα σχέδια των επικυρίαρχων.


Όλα αυτά ο κ. Αθανασίου -ως βουλευτής, αλλά και ως δημοσιογράφος- τα γνωρίζει καλά. Και παίζοντας τον «λαγό», διατυπώνει τη “δελεαστική” παραίνεση προς τους Θεσσαλονικείς να γίνουν σύντομα «πρωτευουσιάνοι». Γιατί αυτός, ή έστω η Νομαρχιακή του Σύριζα Θεσσαλονίκης, δεν μας εξηγούν ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για την Πόλη και ευρύτερα για τη Μακεδονία; Γιατί δεν μας λένε τι σχεδιάζουν για την περιοχή, χωρίς να κρύβονται πίσω από φληναφήματα περί «συνεργασίας των λαών» και «ειρήνης στην περιοχή»; Για ποια συνεργασία, μεταξύ ποιων λαών μιλούν; Ο εξαθλιωμένος δουλοπάροικος απέχει παρασάγκας από το να είναι λαός, όπως ακριβώς απέχει παρασάγκας το ΝΑΤΟ από την έννοια της ειρήνης.

Φυσικά δεν περιμένουμε να έχουν το θάρρος να απαντήσουν ευθέως. Έχουμε μόνο να πούμε στους κυρίους αυτούς ότι τα σχέδια για μετατροπή της περιοχής σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, με ταυτόχρονη απόσχιση κομματιών της εθνικής επικράτειας και ένταξή τους σε ένα ημιαυτόνομο μόρφωμα, δεν πρόκειται να περάσουν. Κι αυτό γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν είναι έρμαια ούτε των πατριδοκάπηλων, ούτε θύματα της ιδεοληπτικής μανίας των κυβερνώντων.


Κάθε γνήσιος πατριώτης γνωρίζει ότι μόνο αν αγωνιστεί υπέρ μιας ενιαίας, ανεξάρτητης και κυρίαρχης Ελλάδας, ελεύθερης από το χρέος, τους τοκογλύφους και τα εγχώρια (κυβερνώντα και μη) τσιράκια τους, μόνο τότε θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στο να διαφεντεύει τη μοίρα του και τη μοίρα των παιδιών του. Και σ’ αυτόν τον αγώνα ο Θεσσαλονικιός, ο Μακεδόνας, ο Έλληνας θα έχει δίπλα του το ΕΠΑΜ, για να παλεύει στο πλευρό του.


Όσο υπάρχουν γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις που δίνουν πραγματικές μάχες, αυτός ο τόπος θα μείνει ενιαίος.


Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2019
ΕΠΑΜ – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης