Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Καλές πρακτικές προγραμμάτων άθλησης και η αλληλεπίδραση προπονητή- γονιού-αθλητή»

Tην Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στον όροφο του Πνευματικού κέντρου ΕΚΑΒΗ, και ώρα 11.00 π.μ, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας διοργανώνει την 3η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Καλές πρακτικές προγραμμάτων άθλησης και η αλληλεπίδραση προπονητή- γονιού-αθλητή». Εισηγητές θα είναι οι διακεκριμένοι επιστήμονες:


Ο κ. Βασίλειος Παπαχαρίσης, PhD, Ε.Ε.Π.-Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων στο Α.Π.Θ. με θέμα: ¨Καλές πρακτικές προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού για νέους¨ και ο κ. Βασίλειος Μπαρκούκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, με θέμα: ¨Προπονητής - Αθλητής-Γονιός: Πρακτικές αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης¨.

Όλους μας ενδιαφέρει η πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών μας! Στην παρούσα εισήγηση θα αναπτυχθεί προβληματισμός σχετικά με το αν τα αθλητικά προγράμματα, έτσι όπως λειτουργούν στις μέρες μας, ωφελούν ή όχι τους νέους, αλλά και γενικότερα την κοινωνία μας. Οι προπονητές και οι γονείς αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην αθλητική και προσωπική εξέλιξη των αθλητών/τριών. Ωστόσο, η αλληλεπίδραση του προπονητή με τους αθλητές/ριές του αλλά και με τους γονείς δεν είναι πάντα αποτελεσματική και δεν συμβάλλει στην αθλητική και ψυχοπνευματική ανάπτυξη των αθλητών/τριών. Επιπλέον, ο ρόλος του γονέα στην προπονητική διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς, μπορεί να επηρεάσει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά την προπονητική διαδικασία. Στην παρουσίαση, θα συζητηθούν ακόμη τρόποι με τους οποίους ο προπονητής μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του κλίματος κινήτρων και αλληλεπίδρασης με τον αθλητή και θα προταθούν πρακτικές που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση του προπονητή με το γονέα, ώστε από κοινού να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη του αθλητή/τριας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι γυμναστές κ. Ελισάβετ Μοσχονά και ο κ. Δημήτριος Αποστολόπουλος για την εξαιρετική προσφορά τους στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό της Πιερίας.

Παρακαλείσθε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.