Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Δείτε ποιες υπηρεσίες και πιστοποιητικά μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά και δωρεάν από το Δημόσιο.

Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης "ΕΡΜΗΣ" δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να παραλάβει ηλεκτρονικά ή από τα ΚΕΠ υπηρεσίες και πιστοποιητικά γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των ουρών και της αναμονής.


Εδώ υποβάλετε ηλεκτρονικές αιτήσεις για υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, παραλαμβάνοντας άμεσα το αποτέλεσμα (πιστοποιητικό, βεβαίωση, κλπ) στην ηλεκτρονική σας θυρίδα. Επισημαίνεται ότι το έγγραφο αυτό μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το χρησιμοποιήσετε στις συναλλαγές σας με τη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47 /Α΄/11.05.2015).

Tα ηλεκτρονικά έγγραφα της συγκεκριμένης κατηγορίας φέρουν στο κάτω μέρος τους ένα μοναδικό «Κωδικό Επαλήθευσης» προκειμένου να μπορούν να επαληθευτούν από οποιονδήποτε αποδέκτη μέσω του μηχανισμού ελέγχου εγκυρότητας εγγράφων που παρέχει η Πύλη «ΕΡΜΗΣ».

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και την άμεση έκδοση του αποτελέσματος, απαιτείται υποχρεωτικά να έχει προηγηθεί η σύνδεσή σας στην Πύλη «ΕΡΜΗΣ».


1. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

H ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γάμου από το Ειδικό Ληξιαρχείο.


2. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

H ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης από το Ειδικό Ληξιαρχείο.



3. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)


H ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που έχουν κάποιον συγγενή θανών στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου από το Ειδικό Ληξιαρχείο.


4. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line βεβαίωση γέννησης από το Εθνικό Δημοτολόγιο.



5. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)
Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο πιστοποιητικού ιθαγένειας από το Εθνικό Δημοτολόγιο.



6. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης από το Εθνικό Δημοτολόγιο.



7. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες μπορούν να πάρουν on-line αντίγραφο βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης από το Εθνικό Δημοτολόγιο.



8. Χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας σε Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμου


Περισσότερες πληροφορίες αλλά και υπηρεσίες στην σελίδα της πύλης "ΕΡΜΗΣ" εδώ: http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/