Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"

«Συνάδελφοι αγρότες - κτηνοτρόφοι, o σύλλογος Αγροτών κτηνοτροφών "Η ΔΗΜΗΤΡΑ" σας καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ελευθερίας 10:30 την 1η Μάη τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης και τους χιλιάδες νεκρούς της.

Μαζί με τους συμμάχους μας, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε συνέχεια τους αγώνες μας, δυναμώνουμε την κοινή δράση και αλληλεγγύη, δημιουργούμε τη συμμαχία που μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη και προοπτική στην πάλη μας για μια καλύτερη ζωή.

Προβάλουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που είχαμε στα Μπλόκα και όλες τις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Απέναντι στην κυβέρνηση που στέκεται εχθρικά απέναντί μας, η οποία με το πρόσχημα των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά μας, όμως οι ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες της επιτρέπουν να ψηφίζει και να δίνει πακτωλούς χρημάτων, προνομίων, φορολογικών ελαφρύνσεων σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους και τραπεζίτες. Απέναντι σε όλους όσους στηρίζουν τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής από τη μια και το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών για τα προϊόντα μας από την άλλη. Απέναντι στις πολιτικές που μας φτωχαίνουν, δεν αποζημιώνουν τις ζημιές, θα κάνουν ακόμη χειρότερη την νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία είναι το εργαλείο για τη συγκέντρωση παραγωγής και γης, δίνοντας νέο χτύπημα στο εισόδημά μας.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δέχεται τόνους λάσπης και επίθεσης από τους απόντες των αγώνων και τις παραμονές των κινητοποιήσεών μας, ξεφυτρώνουν διάφοροι παράγοντες που βαφτίζονται αγροτοσυνδικαλιστές, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα και κανέναν, που προσπαθούν να ξεστρατίσουν τον αγώνα και το πλαίσιο αιτημάτων, να βάλουν τρικλοποδιές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αντιπάλων μας. Μέσα από αυτή την εμπειρία κατανοούμε και στηρίζουμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση, ανασύνταξη και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που γίνεται από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα ενάντια στη νοθεία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας με τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη, που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, με τα οποία έχουμε συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα και νιώσαμε την αλληλεγγύη και την πολύτιμη βοήθειά τους στα μπλόκα, στις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και τις άλλες πόλεις, την ίδια ώρα που η ΓΣΕΕ δεν έβρισκε να πει λέξη για τους αγώνες μας, ούτε καν να εκδώσει ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης.

Προβάλουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας, διεκδικούμε λύσεις, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον συντονισμό με το εργατικό κίνημα.

ΟΛΟΙ στην πλατεία ελευθερίας 10:30 την 1η Μάη