Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο προσωπικό του Δήμου Αιγινίου.

Στις 21 και 28 Μαρτίου 2019 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στον δήμο του Αιγινίου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στο προσωπικό του Δήμου.

Συνολικά το πρόγραμμα της εκπαίδευσης παρακολούθησαν 25 δημοτικοί υπάλληλοι.

Το πρόγραμμά της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC), κ. Μαυρίδου Ιωάννα, κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη, και ο διασώστης κ. Ζάρκος Λεωνίδας ενημέρωσαν το προσωπικό του δήμου σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α' Βοήθειες.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι δημοτικοί υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής Α' Βοηθειών, και σε μια πιθανή δύσκολη στιγμή να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αξίζει να τονιστεί πως ήδη ο Δήμος του Αιγινίου διαθέτει περίπου 20 άτομα, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου, πιστοποιημένα από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) πάνω στη Βασική Υποστήριξης της Ζωής.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο του Αιγινίου, καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.