Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 το Γυμνάσιο Περίστασης επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διδακτικής επίσκεψης, την οποία διοργάνωσε η ΔΙΔΕ Πιερίας...

με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κας Βαΐας Αγγέλη, για τις ομάδες των μαθητών και των μαθητριών των Γυμνασίων της Πιερίας, οι οποίοι ή διακρίθηκαν στους Αγώνες Ρητορικής και Γλώσσας – Ορθογραφίας ή τα σχολεία τους διοργάνωσαν τους προαναφερθέντες διαγωνισμούς.

Στη διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές από τα Γυμνάσια 2ο και 4ο Κατερίνης, Αιγινίου και Περίστασης.

Οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ, όπου έγιναν δεκτοί από την καθηγήτρια του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας κα Ανθή Ρεβυθιάδου. Στο φιλόξενο περιβάλλον μιας από τις παλαιότερες αίθουσες διδασκαλίας του ιστορικού κτηρίου της Σχολής οι μαθητές και μαθήτριες έμαθαν από φοιτητές του Τμήματος για την ιστορία της ίδρυσης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, για τη φοιτητική ζωή στο Campus της Φιλοσοφικής, πήραν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό Σπουδών της Σχολής και παρακολούθησαν μία μικρή αλλά εμπεριστατωμένη διάλεξη από την κα Ρεβυθιάδου με θέμα την ελληνική γλώσσα, τις απαρχές της και τη σχέση της με άλλες γλώσσες, είτε της ινδοευρωπαϊκής είτε άλλων γλωσσικών οικογενειών. Τους ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη εμπειρία και τις γνώσεις που αποκομίσαμε.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κτήριο και ακολούθησε επίσκεψη στη νέα πτέρυγα της Σχολής, όπου μάς δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Βιβλιοθήκη Κλασικής Φιλολογίας του Τομέα Κλασικών Σπουδών στον 2ο όροφο. Εκεί, με τη βοήθεια του προσωπικού, οι μαθητές γνώρισαν – και οι καθηγητές τους θυμήθηκαν ξανά – τον γοητευτικό κόσμο μιας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης, ενός ΄΄σπουδαστηρίου΄΄.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα Κάστρα με το ΄΄ ανοικτό λεωφορείο ΄΄ , ευγενική προσφορά του Γυμνασίου Αιγινίου, διοργανώτριας σχολικής μονάδας των 9ων Αγώνων Γλώσσας και Ορθογραφίας · τους ευχαριστούμε θερμά.

Από το Γυμνάσιο Περίστασης συμμετείχαν οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης Ατματζίδου Ελένη – Μεχτxίλντ και Τζημαγιώργη Χαρίκλεια, της Β΄ Τάξης Λιόντα – Ζαλίκα Αλεξάνδρα και Τσίρκου Άννα, με συνοδούς τις φιλολόγους του Σχολείου κ. κ. Αθανασοπούλου Ασπασία και Μπέη Κωνσταντίνα.

Ως σχολική οικογένεια του Γυμνασίου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη ΔιΔΕ Πιερίας και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κα Βαΐα Αγγέλη, καθώς με τη δική τους μέριμνα συνέβαλαν και εφέτος στην πραγματοποίηση της διδακτικής επίσκεψης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.



Η Διευθύντρια 
Κωνσταντίνα Μπέη