Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Το πανελλήνιο συνέδριο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στην Κατερίνη

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πανελληνίου συνεδρίου των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη της Κατερίνης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε...

κατόπιν αιτήματος του τοπικού Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας.

Παρουσία 480 συνέδρων, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων όλης της Ελλάδος έθεσαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους είτε αυτά αφορούσαν την καταβολή των συντάξεων είτε την υγειονομική τους περίθαλψη. Το αβέβαιο μέλλον στην καταβολή των συντάξεων τους, οι περικοπές αυτών, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ, η μη χορήγηση φαρμάκων με συμμετοχή είναι μερικά μόνο από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συζήτηση των συνέδρων, τονίζοντας δε με έμφαση το γεγονός ότι εκείνοι πλήρωναν κανονικά κάθε μήνα τις εισφορές τους επί χρόνια και δεν χρίζουν τέτοιας αντιμετώπισης από το κράτος. Παράλληλα, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το επιχειρηματικό και εμπορικό μέλλον στη χώρα μας και κατά συνέπεια των παιδιών τους.

Τη συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης Σάββας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος καθώς και ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ κ. Κουμπούρης Δήμος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαργιάμης Δημήτριος.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι σύζυγοι των προσκεκλημένων εκπροσώπων των Σωματείων Συνταξιούχων, επισκέφθηκαν την πόλη της Κατερίνης, το αρχαιολογικό μουσείο στο Δίον Πιερίας, το Ναυτικό μουσείο στο Λιτόχωρο και το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. τίμησε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας για τη χρόνια δράση του και τη στήριξη των συνταξιούχων του κλάδου ενώ το τοπικό μας Σωματείο απέδωσε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία μαρμάρινη πλάκα του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου Πιερίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες του συνεδρίου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας για τη φιλοξενία και την άψογη οργάνωσή του, ενώ δήλωσαν αποχωρώντας ότι αισθάνθηκαν μαγεμένοι από το ειδυλλιακό τοπίο του Νομού μας το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα και το βουνό.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 
Ο.Α.Ε.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα, τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Λαγδάρη Ευάγγελο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχα Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ κ. Παπαχρήστο Γρηγόριο καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την επιχείρηση super market «Πίτσιας», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Μούσες Πιερίων», το Εργαστήρι των Πιερίδων από τη Ρητίνη Πιερίας και το ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου ΑΕ που τίμησαν και στήριξαν οικονομικά την ανοιχτή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε., όπως αυτή διεξήχθη στις 9 και 10 Μαΐου 2019 στην πόλη της Κατερίνης. Οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού μας υπήρξαν πάντα αρωγοί και έμπρακτα στηρίζουν όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας ενώ με τις ενέργειές τους και από τις θέσεις ευθύνης τους συμβάλλουν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους μέλη μας.

Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. όλης της Ελλάδος που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και επισκέφθηκαν την περιοχή μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. που για τρίτη φορά τίμησε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας και την πόλη μας με τη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος