Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

" Ε Ν Ω Τ Ι Κ Ο Σ " (Μια πρώτη ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Νταντάμη)

Γράφει ο Ευγένιος Παπαδόπουλος*


- Σε πήραν σβάρνα οι άκρατες επιθυμίες σου, να εκμεταλλευτείς πάραυτα το εκλογικό σου αποτέλεσμα... πρόσφορο μεν σε μέτρημα ψήφων, ανάξιο, όμως, όπως φαίνεται εξαρχής, σε ηθική διαχείριση!


Ουσιαστικά, βγήκες στο δρόμο και ξεφωνίζεις "είμαι εδώ, μη με αγνοήσετε στην μοιρασιά!")

Γιώργο Νταντάμη, δεν κρατήθηκες, τελικά!

Κρίμα!

Εκδηλώθηκες απροκάλυπτα με στόχο να εγκλωβίσεις εγκαίρως, κυρίως τους πλέον αθώους, που ενυπάρχουν στο "εργολαβικό" σου Σύστημα!

Όμως, η Ιστορία θα γράψει ότι λειτούργησες,ως "τακτικιστής" για γέλια και για κλάματα!

(Δημοκρατικός, εξάλλου, δεν υπήρξες πολιτικά, επειδή πάντα με μάσκα-κατά την προεκλογική, τουλάχιστον, περίοδο- "έκρυψες" στην δεξαμενή σου 'δημοκράτες", που ψήφισαν ή συμφώνησαν στην φτωχοποίηση της πολύπαθης κοινωνίας μας-εδώ, καθόλου τυχαία ταυτιστήκατε ήδη με τον αμετανόητο μνημονιακό Κουκοδήμο-μέχρι, βέβαια,ως ΣΥΡΙΖΑ και νεοταξικό ΠΑΣΟΚ, μειοδότησαν σε μείζονα εθνικά μας ζητήματα!)

"Ενωτικός" δεν είσαι, επειδή την εν λόγω λέξη την χρησιμοποιείς,συνεχώς και σκοπίμως, για να κρύψεις και να εμβαπτίσεις στην πολιτική "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" απομεινάρια και "πολιτικούς ασθενείς", ώστε να αποδοθούν αργότερα, ως "εξυγιασθέντες", άρα και πολιτικά αθώοι!

Προς τούτο, μόνον "πολυσυλλεκτικός" υπήρξες, όντως!

Του λαϊκού, όμως, τύπου "σάρα-μάρα", με τις όποιες, προφανώς,"φωτεινές εξαιρέσεις"...τις οποίες, βεβαίως, περιμένω να αντιδράσουν στον αιφνίδιο εναγκαλισμό σου με τον κατά τα άλλα πολιτικό-ιδεολογικό σου "αντίπαλο", ονόματι Κουκοδήμος!

Επίσης, να τονίσω,ότι με την απροκάλυπτη αυτή στάση σου -ως προς τί τάχα ενωτικός-σπέρνεις "διαίρεση" στην κοινωνία των ψηφοφόρων του Δήμου μας και προετοιμάζεις όχι έναν πόλεμο αλλά έναν οδυνηρό για την Ιστορία του τόπου εμφύλιο!

Γιώργο Νταντάμη, δεν είσαι, δυστυχώς, πολιτικός,ούτε καν με την γνωστή,ως ισχύουσα, έννοια του όρου!

Είσαι μόνον εργολάβος!

Προτάσσεις, δηλαδή, εν προκειμένω,πάνω από τα όποια εναπομείναντα συμφέροντα του Δήμου, τα προσωπικά και πολιτικά σου συμφέροντα!

Προσωπικά, λοιπόν, και πάντα δημόσια δηλώνω ότι δεν μου εμπνέεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη!

(Σύντομα θα αποδειχτείς και εσύ "εχθρός του λαού"!)

Κατά την πρώτη, τουλάχιστον, προεκλογική φάση δεν εκστόμησες τίποτε σαφές και ουσιώδες κατά του "συστήματος Χιονίδη"!

( Το έπραξα μετά παρρησίας και πολιτικής τόλμης μόνον εγώ... κινδυνεύοντας, ακόμη, και τώρα να εκδιωχθώ, εξ αιτίας των αληθειών που υπερασπίστηκα! )

Εσύ επένδυες, σαφώς, και στην πιθανότητα να προκύψει "ανάγκη συνεργασίας" με τον μέχρι τώρα Δήμαρχο!

Στον επίλογο, άλλαξες θέση και...συνέταιρο!

Ελάχιστες μεν οι αριθμητικές δυνάμεις του Συνδυασμού μου, τεράστιες,όμως σε Ψυχή και Σκέψη, θα σεβαστούμε την υπόσχεσή μας για "ήθος στην πολιτική" και θα αντιταχθούμε σε κάθε ύποπτο μηχανισμό, ατομικό ή...συνεταιρικό!

" Θα επανέλθω, προφανώς, με περισσότερα!

Απέναντι, δηλαδή, θα είμαι και θα σας προσέχω, όπως σας.. αξίζει!


*Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ".