Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καρπούζας Βαγγέλης αποχαιρετάει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Έφτασε λοιπόν το τέλος μιας ωραίας πορείας με πολλές εμπειρίες και πάρα πολλά όμορφα συναισθήματα.


Έπειτα από πέντε χρόνια στη θέση του προέδρου και επτά συνολικά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, έφτασε η ώρα της αποχώρησης μου από την θέση αυτή, φυσικό επακόλουθο από την στιγμή που τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η κόρη μου θα πάει γυμνάσιο και δεν θα έχω πλέον παιδιά στην σχολική μας μονάδα.

Για μένα προσωπικά, η ενασχόληση μου με τον σύλλογο προέκυψε εντελώς τυχαία και τελικά έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου.

Μου ήταν αδιανόητο να περάσει μια μέρα χωρίς να έρθω, να δω αν χρειάζεται κάτι το σχολείο μας κι αυτό πραγματικά το εννοώ, το αισθανόμουν στην κυριολεξία σαν δεύτερο σπίτι μου.

Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά πραγματικά με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να δω τα σχολικά δρώμενα από άλλη οπτική γωνία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ` το να βλέπεις παιδικά χαμόγελα, μαθητές που τώρα φοιτούν στο λύκειο, να σε θυμούνται και να σε χαιρετούν με την ίδια αγάπη όπως τότε που και οι ίδιοι ήταν μικροί μαθητές στο δημοτικό μας.

Τιμή για τον σύλλογο μας αποτελεί και η παράλληλη δράση, σε συνεργασία πάντα με τον σύλλογο διδασκόντων, αφού εκτός των καθιερωμένων δράσεων που πραγματοποιούσαμε, αναλάβαμε πρωτοβουλίες στήριξης οικογενειών μαθητών του σχολείου μας, που είχαν πραγματική ανάγκη, δίνοντας συγχρόνως σωστά μηνύματα στα παιδιά μας.

Όταν βοηθάς τον συνάνθρωπο σου στα δύσκολα, τότε η προσφορά και η αλληλεγγύη έχει μεγαλύτερη αξία.

Σ` όλη αυτήν την πορεία γνώρισα γονείς που εκτίμησα βαθύτατα, γονείς που στήριξαν τον σύλλογο μ` ένα απλό μου νεύμα. Βρέθηκα με παλιούς συμμαθητές και φίλους από τη θέση του γονέα αυτή τη φορά, ανθρώπους που εκτός από απλοί γνωστοί στην αρχή, στο μέλλον θα παραμείνουν και πάρα πολύ καλοί μου φίλοι.

Όλα αυτά όμως που έγιναν στο σχολείο μας δεν θα μπορούσα να τα κάνω εάν δεν είχα συνεργαστεί με πάρα πολύ αξιόλογους γονείς και ιδιαίτερα καλούς φίλους, οι οποίοι απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω για την βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Κακά τα ψέματα όμως, όσο κι αν θέλει ο γονέας να προσφέρει και να βοηθήσει, αν δεν έχει απέναντι του ανθρώπους θετικούς με ιδανικά και αγάπη να συνεργαστεί, τίποτα από όλα αυτά που ονειρεύτηκε δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Εμείς και συγκεκριμένα εγώ προσωπικά στάθηκα πάρα πολύ τυχερός γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ ως πρόεδρος με δύο εξαίρετους διευθυντές που μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις από την συνεργασία μαζί τους.

Ο πρώτος είναι ο κύριος Βασίλης Τσακιρίδης τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο να έρθουν οι γονείς κι ο Σύλλογος Γονέων πιο κοντά στο σχολείο μας.

Η δεύτερη είναι φυσικά η διευθύντριά μας κυρία Φλώρα Σορώτου. Όσα λόγια και να πω για την κυρία Φλώρα, είναι λίγα για να περιγράψω το μεγαλείο και τις ικανότητές της. Τι να πρωτοθαυμάσεις, την ευγένειά της , την μόρφωσή της, τους τρόπους της, την αγάπη της για αυτό που κάνει;

Η πόρτα της ήταν και παραμένει πάντα ανοιχτή για όλους τους γονείς, δίνοντας λύση πάντα σε οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολούσε.

Κυρία Φλώρα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα μέσα από την καρδιά μου κι εύχομαι να συνεχίσετε έτσι να προσφέρετε απλόχερα την αγάπη στα παιδιά και στους γονείς του σχολείου μας.

Κι όπως το έχω ξαναπεί πάμπολλες φορές ο Διευθυντής ή η Διευθύντρια σ` ένα σχολείο είναι η εικόνα του ίδιου του σχολείου …… απ` αυτόν αρχίζουν όλα και σ` αυτόν καταλήγουν.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δασκάλους τις δασκάλες και τις νηπιαγωγούς μας, έναν προς έναν και μια προς μια ξεχωριστά για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, με κοινό στόχο και σκοπό το καλό του σχολείου, την γνώση και το ήθος που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προφέρουν στα παιδιά μας.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τον πιστό φρουρό του σχολείου μας τον κ. Σωκράτη, που πάντα πρόσεχε όλα τα παιδιά και τα παρέδιδε στο σχόλασμα με ασφάλεια στους γονείς τους, καθώς και τις καθαρίστριες του σχολείου μας που με το χαμόγελο και την ευγένεια τους μας κέρδισαν όλους.

Σαν τελευταία παράκληση και προτροπή θέλω να απευθυνθώ σ΄ όλους και όλες σας, να συνεχίσετε να πλαισιώνετε με ζήλο και θέρμη τον Σύλλογο, να είστε πάντα κοντά και να συμμετέχετε ενεργά σ` όλες τις δραστηριότητές του.

Τον Σύλλογο δεν τον αποτελούν μόνο τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος είστε όλοι εσείς οι Γονείς και οι Κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει την καινούργια σχολική χρονιά, καλή δύναμη και να συνεχίσει έτσι κι ακόμα καλύτερα το έργο του Συλλόγου και πάντοτε να μαθαίνω ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, διαπρέπει.

Α, και κάτι ακόμη …. να μην ξεχνάτε ποτέ αυτό που έλεγα και προσπάθησα να κάνω πράξη…… ότι, ο ενημερωμένος γονέας για τα δρώμενα του συλλόγου είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα …….

Σε σας, αγαπημένοι μου μαθητές της έκτης σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή πορεία στο γυμνάσιο.

Να σέβεστε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους ανθρώπους, γιατί η ανοχή και ο σεβασμός στους άλλους δίνει αξία και σε σας τους ίδιους.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που έζησα …….. που ζήσαμε και σας εύχομαι……


Καλό Καλοκαίρι, Καλή Δύναμη και Καλή Συνέχεια. 
Με εκτίμηση 
Βαγγέλης Καρπούζας
Πρόεδρος Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
1ου Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης