Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

500.000 θέσεις εργασίας υπόσχονται; Να πως θα μπορούσαν να τις κάνουν.


Αυτές τις μέρες που διανύουμε, υπάρχει μια αδιάφορη προεκλογική περίοδος. Είναι το καλοκαίρι; Είναι η αδιαφορία του κόσμου; Μάλλον και τα δύο..

Επειδή βλέπω πως κανένας δεν κάνει μια ανάλυση για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να δημιουργηθούν οι 500.000 θέσεις που υπόσχονται αυτές τις μέρες στους προεκλογικούς αγώνες όσοι ψήφισαν τα μνημόνια, έχω εδώ μια πρόταση.

Με τα 200+ δις που ''χάρισε'' το κράτος στους τραπεζίτες μέσω του psi, θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό. Πάρτε μόνο τα 10δις από τα 200, και διαιρέστε το με τον αριθμό 9.000. (750 επί 12=9000 ετήσιο εισόδημα) 750 ευρώ δεν ήθελε να δίνει ο Τσίπρας; Οι θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να γίνουν είναι... περίπου 1.110.000 θέσεις εργασίας για έναν χρόνο... (ναι καλά διαβάσατε)..!

Αν έπαιρνες αυτά τα λεφτά και τα κρατούσες για αυτόν τον σκοπό, θα είχαν δουλειές πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας εργασία!

Και συνεχίζουμε… Αν όμως βάλουμε και τα δύο δώρα που ''κόψανε'', τότε το ετήσιο εισόδημα πάει στα 10.500. άρα αν διαιρέσουμε το 10 δις/10.500 βγαίνει ο αριθμός... περίπου 952.000 χιλιάδες εργαζόμενοι!

Λογικό δεν είναι να γίνεται αυτό που έγραψα παραπάνω;

Και μαζί με όλα αυτά να υπάρχει ΔΙΚΑΙΗ φορολόγηση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και για τους ολιγάρχες.

Προτείνω την φορολόγηση των πλουσίων, και να απειλεί το κράτος τους εφοπλιστές και τους πλούσιους, πως αν δεν πληρώσουν τους φόρους τους, θα τους κατασχεθούν όλα τους τα περουσιακά στοιχεία, και επίσης το κράτος με τα λεφτά που θα έπαιρνε από τους πλούσιους, να τα έδινε στους υπόλοιπους άνεργους, μέχρι να ανακάμψει η χώρα....

Απειλούν οι εφοπλιστές και οι πλούσιοι να φύγουν; Μήνυση στα διεθνή δικαστήρια για μη πληρωμή των φόρων τους προς το κράτος, και αν χρειαζόταν ακόμα και κατασχέσεις των περουσιακών τους στοιχείων. Να μην μας το παίζουν πατριώτες, όταν δεν στηρίζουν την χώρα. Μετά από αυτό θα φεύγανε;

Να συμπληρώσω κάτι ακόμα στο θέμα της φορολογίας. Πάρτε για παράδειγμα τα καύσιμα. Από τη στιγμή που το βαρέλι πετρελαίου κατέβηκε στα 65 περίπου δολάρια, γιατί να πληρώνουμε πανάκριβα την βενζίνη, το πετρέλαιο; Ακόμα και τζάμπα να μας τα δίνανε, μόνο τους φόρους αν βάλεις, (σημερινή τιμή βενζίνης είναι γύρω στο 1.65 ευρώ το λίτρο.) ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πληρώνει 1.30 ευρώ μόνο στους φόρους!

Δυστυχώς οι ‘’σωτήρες’’ μας δεν κοιτάνε τα προβλήματα του λαού, αλλά το πώς θα σώσουν τις τράπεζες.

Αυτά εδώ που έγραψα δυστυχώς δεν τα άκουσα από κανέναν. Άραγε ποιος θέλει να ασχοληθεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας;

Πατριώτης είναι αυτός που κοιτάει τα συμφέροντα της χώρας του, και όχι αυτοί που κάνουν off-shore και καταθέσεις στο εξωτερικό.



Με Εκτίμηση 
Ντάμπος Νίκος