Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

"Μία νέα αρχή!"

Της Έφης Μπάσδρα

Χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον ΠτΔ και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών. Έκλεισε ευτυχώς ένας κύκλος άκρατου λαϊκισμού, πολιτικού κυνισμού, έπαρσης εξουσίας, ρουσφετολογικής αυθάδειας, χυδαίας κατάχρησης εξουσίας κυρίως όμως έντονου διχαστικού λόγου που για τεσσεράμισι χρόνια χώρισε τους Έλληνες στους δικούς μας και τους άλλους.

Θα μπορούσε κάποιος να γράφει τα ατελείωτα για το γκρίζο παρελθόν που αφήνουμε πίσω. Να θυμηθεί τα νταούλια, τις αγορές, τα βρωμερά «στα τέσσερα» του συντρόφου Πάνου, τις υπόγειες διαδρομές με τη Χρυσή Αυγή, τους Καρανίκες, την ρετσινιά της αριστείας, τον Πολακισμό.

Δεν είναι η ώρα.

Αυτά τιμωρήθηκαν σε δύο συνεχόμενες Κυριακές στις ευρωεκλογές και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η χώρα γύρισε σελίδα και σήμερα είναι μία καινούρια μέρα. Είναι η αρχή μιας πορείας προς τις εθνικές εκλογές. Στην πορεία αυτή ένας είναι ο στόχος. Η θετική επιλογή των πολιτών. Το ξεδίπλωμα του προγράμματος της ΝΔ και η θετική επιλογή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι μία αρχή για επιστροφή στην κανονικότητα.

Η βαριά φορολογία, η έλλειψη ασφάλειας, η απαξία της παιδείας, οι δεσμεύσεις της χώρας, τα εθνικά θέματα κυριάρχησαν στην κρίση των πολιτών. Η διακυβέρνηση του Σύριζα και οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά απορρίφτηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες οι πολίτες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας και το μέλλον των παιδιών τους, αυτών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς απογοητευμένοι από το ρουσφετολογικό κράτος που με τόση αυθάδεια έστησε η πρώτη φορά αριστερά.

Είναι η αυτοδυναμία αυτοσκοπός; Όχι.

Είναι μονόδρομος.

Μόνο μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα. Και παρά τον αέρα των δημοσκοπήσεων, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά, η φυγή προς τα μπρος, και η θετική ψήφος των πολιτών.

Η πρόσφατη περιπέτεια της Κίρκης και η οίηση της εξουσίας ας αποτελέσουν παράδειγμα που θα καθορίσουν και την πορεία προς τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές. Το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που απέρριψαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές ανήκει στο γκρίζο παρελθόν. Το γκρίζο παρελθόν, που κανείς πλέον δεν θέλει να γνωρίζει και να θυμάται.

Μια Φωτεινή Ελλάδα είναι μπροστά μας!

Μία νέα αρχή!

Αυτήν και διαλέγουμε! Όλοι μαζί οι Έλληνες!



*Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος