Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Συνάντηση εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Την Τετάρτη, 31 Μαΐου και ώρα 12:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη και εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στο γραφείο του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν όλοι οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας και οι γραμματείς των Λυκειακών Επιτροπών.


Ο κος Καζταρίδης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους,επεσήμανε την ευθύνη που βαρύνει τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης αλλά και τους Δ/ντές των σχολείων για τη διατήρηση της φερεγγυότητας, της αξιοπιστίας και του κύρους των Πανελλαδικών εξετάσεων, που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι σχολικές μονάδες με τη συνεργασία της Διεύθυνσης.

Στη συνέχεια κάλεσε τους Δ/ντές να είναι σε εγρήγορση εν όψει των εξετάσεων καθώς η ενδελεχής γνώση των εγκυκλίων και των διαταγών που αφορούν στις εξετάσεις από μέρους τους, αλλά και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος και το αδιάβλητο αυτών.

Ιδιαιτέρως τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ετοιμότητα να προληφθούν θέματα που μπορούν να οδηγήσουν σε δολίευση των εξετάσεων και κυρίως να γίνει ενδελεχής έλεγχος για κινητά τηλέφωνα αλλά και smart watches την ώρα της προσέλευσης των μαθητών στις εξετάσεις.

Οι πρόεδροι των επιτροπών οφείλουν να προετοιμάσουν τους επιτηρητές αλλά και τα σχολεία ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα και με επιτυχία επεσήμανε ο κος Καζταρίδης.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Δ/ντής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε δύναμη ψυχική και σωματική σε όλους καθώς και καλή επιτυχία στο έργο τους.