Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ, υποψήφια βουλευτής Πιερίας ΝΔ: Γιατί όχι ένα Οlympus World Resort στην Ελλάδα, εδώ στην Πιερία, με εθνικό σχέδιο ανάπτυξης;

«Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και ίσως το διασημότερο βουνό στον κόσμο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Ο Όλυμπος, με την παγκόσμια μυθολογική φόρτιση του ονόματος του και τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου, καθώς και η γύρω περιοχή, αποτελούν την ιδανικότερη τοποθεσία στη χώρα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εθνικού εγχειρήματος τύπου Ορλάντο.
Ο Όλυμπος και η γύρω περιοχή, ένα Ελντοράντο τουριστικής ανάπτυξης, είναι εδώ. Καλούν και προκαλούν για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που ξεφεύγει από τα όρια των φτηνών τοπικισμών. Ξεφεύγει από τους προηγούμενους σχεδιασμούς με τα ταβερνάκια και τα αναβατόρια στο Βουνό των Θεών, γιατί ο σεβασμός στο μνημείο αυτό της φύσης είναι ο μόνος σύμμαχος στο εθνικό αυτό όραμα.

Η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στα πρότυπα του Disney World, με αναφορά στον αρχαίο κόσμο έχει σαφή υλικά οφέλη. Το άυλο όφελος ίσως όμως να είναι και το σημαντικότερο. Μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο soft power σε ολόκληρο τον κόσμο, διαδίδοντας έτι περαιτέρω τον ελληνικό πολιτισμό και συμβάλλοντας καθοριστικά στην προώθηση των ελληνικών θέσεων σε επίμαχα εθνικά θέματα. Πάντα με ιερό σεβασμό στο περιβάλλον…»



ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ
Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Υποψήφια βουλευτής Πιερίας της ΝΔ
Η Πιερία δυναμικά μπροστά