Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

«Με δικό σας τουφέκι και σπαθί πολεμάτε!»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Την συντριπτική ήττα της πρώτη φορά αριστεράς την περασμένη Κυριακή, ο Όμηρος θα την σχολίαζε, εικάζουμε ως εξής:




«"Ως ἀπόλοιτο καὶ ἄλλος ὅτις τοιαῦτα γε ρέζοι» (Οδύσσεια Α,47)=[Όποιος ανάλογα κριματισθεί, την ίδιαν μοίρα να έχει].

Γίνεται ευρύς λόγος για αρνητική ψήφο. Και βεβαίως συντριπτική ψήφο. Ο κ. Τσίπρας ταπείνωσε και καθύβρισε κατ’ εξακολούθηση τον λαό. Και τον κορόιδεψε.

Με την παταγώδη προχθεσινή ήττα μη νομίσει ότι ξόφλησε το κρίμα του. Θα καταπιεί το κώνειον των επομένων βουλευτικών που είναι σχεδόν θανατηφόρο.

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την απερχόμενη κυβερνητική κουστωδία έμπρακτη μετάνοια. Δεν μπορεί π.χ. να ελπίζει ότι έστω την ύστατη στιγμή θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για το ανοσιούργημα των Πρεσπών. Αυτό δεν το συζητάει δυστυχώς ούτε ο εν αναμονή πρωθυπουργός, ενώ γνωρίζει ότι οι Πρέσπες διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στην πτώση τού αντιπάλου του. Να αναθεωρήσει ο κ. Μητσοτάκης το ιδεολόγημα περί απροσβλήτου των Πρεσπών και να προχωρήσει άνευ υπαιτίου βραδύτητος στην καταγγελία του τσιπρικού «αριστουργήματος».

Όταν οι Πέρσες ζητούσαν γην και ύδωρ από τους Έλληνες η άτεγκτη απάντηση των Ελλήνων ήταν: Για το χρυσάφι όλης της γης και τις ομορφιές όλου τού κόσμου δεν ξεπουλάμε την Ελλάδα μας: «Οὔτε χρυσός ἐστι γῆς οὐδαμόθι τοσοῦτος οὔτε χώρη κάλλει καὶ ἀρετῇ μέγα ὑπερφέρουσα, τὰ ἡμεῖς δεξάμενοι ἐθέλομεν ἂν μηδίσαντες καταδουλῶσαι τὴν Ἑλλάδα»(Ηρόδοτος Η,144)=Ούτε πουθενά στη γη υπάρχει τόσο πολύ χρυσάφι, ούτε άλλη χώρα που να ξεπερνά στην ομορφιά και την ΑΡΕΤΗ την Ελλάδα, ώστε εμείς να τα δεχτούμε και (αν είναι δυνατόν ! ) να θελήσουμε να πάμε με τους Πέρσες και να υποδουλώσουμε την Ελλάδα!...

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο τού ΔΝΤ, όργανο που δεν φημίζεται για την εντιμότητα, ούτε για την ικανότητα των στελεχών του συνήλθε προ ημερών και με σχετικώς αυτοκριτική διάθεση αναγνώρισε σοβαρές αστοχίες και παραλείψεις, σε ουκ ολίγα προγράμματά του των τελευταίων χρόνων.

Για την Ελλάδα εντόπισε α) υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας μας β) το δυσανάλογα μεγάλο βάρος που έδωσε στη δημοσιονομική προσαρμογή και γ)την λάθος προσέγγιση αναφορικά με την βιωσιμότητα του χρέους.

Τελέσθηκε ένα διαρκές έγκλημα επί δέκα χρόνια σε βαθμό κουκουργήματος εναντίον του ελληνικού λαού το οποίο ο δράστης (ΔΝΤ) ομολογεί τώρα, όχι ψιθυριστά αλλά γεγονυϊα τη φωνή. Δεν ζήτησε ωστόσο συγγνώμη από το λαό μας τον οποίο καταβασάνισε, και καταπτώχευσε. Δεν δηλώνει επίσης καμία διάθεση να επουλώσει τις πληγές που συσσώρευσε το έγκλημά του. Και δεν δείχνει πρόθεση να τιμωρήσει τους στυγνούς δράστες τύπου Βελκουλέσκου, Τόμσεν κ.λ.π.

Οι εγκληματίες ομολογούν τώρα, με απέραντο κυνισμό βεβαίως, ότι η καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν επιχείρηση διάσωσης των Τραπεζών της Ευρωζώνης. Αυτήν ως γνωστόν πληρώσαμε με 50 δισ. €.

Έχουμε μια ομολογία εγκλήματος η οποία για να είναι ειλικρινής και αποδεκτή κατά την πνευματική παράδοση της καθ’ ημάς Ανατολής πρέπει να συνοδεύεται στην καρδιά από συντριβή, στη γλώσσα από εξομολόγηση, στη ζωή από επανόρθωση + αποκατάσταση των θυμάτων. Και φυσικά μένει ανοιχτό το ζήτημα της τιμωρίας των ενόχων.

Όχι μην είμαστε αφελείς, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι όσο και όσες καλές κουβέντες και αν λένε, δεν πρόκειται να έχουν μιαν ενεργό ανάμειξη στην περίπτωση που θα δεχθούμε τουρκική επίθεση.

Όμως ένας όντως Φιλέλλην, ο Λόρδος Βύρων μάς είχε προειδοποιήσει:


«Απ' τους άπιστους Φράγκους λευτεριά μη ζητάτε! 
Εκεί ζουν ηγεμόνες, που πουλούν κι αγοράζουν. 
Με δικό σας τουφέκι και σπαθί πολεμάτε! 
Αυτού θα βρείτε ελπίδα, κι ό,τι θέλουν ας τάζουν». 


Ούτε εξάλλου η ρωσική πλευρά φέρεται διατεθειμένη να σταθεί ανάμεσα Τουρκίας και Ελλάδος και να ελέγξει την παρανοϊκή επιθετικότητα των τούρκων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν έκανε την ευπρόσδεκτη δήλωση ότι «Είμαστε όλοι Κύπριοι»! Αλλά στην πράξη μηδέν εις το πηλίκον. Αφού έχουμε στο μεταξύ τετελεσμένο έγκλημα, την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά οι «δηλωσίες» καμία κύρωση δεν επέβαλαν, ούτε καν πρόθεση επιβολής ανακοίνωσαν. Οπότε «με δικό μας τουφέκι και σπαθί πολεμάμε», αλλιώς…

Το μέτωπο Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου που ξεκίνησε απ’ τα ενεργειακά, αλλά ευτυχώς δεν περιορίζεται σ’ αυτά, είναι κάρφος στους οφθαλμούς του σεϊχουλισλάμη, εφ’ ώ και οξύνει την ρητορεία και τα πράγματα ως φόβητρο και επίδειξη ισχύος. Ευελπιστούμε να μην του βγει…

Και μια αποκαλυπτική εξομολόγηση τού Γιουνκέρ στη γερμανική Bild που έχει αυτά τα χρόνια χύσει ποταμούς χολής κατά Ελλήνων (Bild-“Δ” 28/5/19):

«Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη με “μαγειρεμένα” [ανάγνωθι:Σημίτης]στοιχεία, αλλά μέχρι στιγμής η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει κοστίσει σε κανέναν, ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους(…) Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε τότε από μερίδα Γερμανών πολιτικών και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Λες και όλοι οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις με διάφορους Έλληνες ηγέτες».

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης