Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης

Έπειτα από ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και με την συνδρομή των Βουλευτών Πιερίας κυρίου Χάρη Τζαμακλή και κυρίας Μπέττυ Σκούφα, εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί εντός των ημερών στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται παράταση στην προθεσμία των δηλώσεων κτηματογράφησης έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Καλούνται οι συνάδελφοι δικηγόροι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να προγραμματίσουν τις καταχωρήσεις της δήλωσης των δικαιωμάτων, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τις τελευταίες μέρες της νέας προθεσμίας. Συνεπώς με ότι αποδεικτικά της κυριότητας έγγραφα διαθέτουν, να προσέλθουν στο γραφείο κτηματογράφησης και να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στους δικηγόρους τους για την καταχώρηση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων τους. Ο δικηγόρος αποτελεί εγγύηση για την ορθή καταχώρηση των δικαιωμάτων και προλαμβάνει λάθη τα οποία για να διορθωθούν μελλοντικά αφενός θα κοστίσουν περισσότερο σε χρήμα, αφετέρου θα απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες για την επίλυσή τους.Από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.