Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Επιβάλλονται αλλαγές στο νέο Σύστημα Εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αν η νέα Κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για την ισορροπημένη εξέλιξη στην μόρφωση αλλά και στην ψυχολογία των μαθητών που τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βρεθούν στη Γ΄ Λυκείου αρχίζοντας Γολγοθά για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα πρέπει να δράσει και σοβαρά και ακαριαία.


Σοβαρά για να απαλείψει τις στρεβλώσεις που προκύπτουν από το νέο Σύστημα.

Ακαριαία για να αποφευχθούν ανωμαλίες και πρωθύστερα που σαν αρνητικοί παράγοντες θα ταλαιπωρήσουν και θα οδηγήσουν σε αποτυχία τους Υποψήφιους του 2020.

Ένας τέτοιος παράγοντας για άμεση τακτοποίηση είναι η ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ.

Κατά την κρίση των σχετιζόμενων έμπειρων Εκπαιδευτικών η ήδη προταθείσα ΕΞΕΤΑΣΕΤΑ ΥΛΗ για ορισμένα Μαθήματα (ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ κλπ) είναι και πολλή και ιδιαίτερα δύσκολη.

Αν ανακοινωθεί μείωση της Ύλης τον προσεχή Οκτώβρη ή και Σεπτέμβρη ακόμη, θα είναι πραγματικά αργά, διότι οι περισσότεροι από τους Μαθητές ήδη άρχισαν προετοιμασία διαβάζοντας και μελετώντας, κάνοντας και σχετικές δαπάνες για απαραίτητα Βιβλία και Φροντιστήρια.

Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία που μπορούν να συζητηθούν για το νέο Σύστημα και στα οποία πρέπει να υπάρξουν μεταβολές και διορθώσεις, όμως δεν είναι της παρούσης. Το αντίστοιχο επιτελείο του Υπουργείου είναι σε θέση να γνωρίζει αρκεί να υπάρξει η απαραίτητη βούληση για έγκαιρη παρέμβαση.


Άγγελος Αγγελίδης