Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση για την υποστολή των Γαλάζιων Σημαιών στον Δήμο Δίου – Ολύμπου


Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, στην οποία υποστέλλονται οι Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές των Πόρων και της παραλίας Παντελεήμονα...

ενημερώνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση – κριτήριο για την βράβευση αποτελεί η επάνδρωση των ναυαγοσωστικών βάθρων με ναυαγοσώστες και η ύπαρξη ναυαγοσωστικών εφοδίων και εξοπλισμού πρώτων βοηθειών.

Κατά την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο, ακολουθήθηκε η διαδικασία σύναψης σύμβασης για την ανάληψη των ανωτέρω καθηκόντων από εξειδικευμένο πάροχο, ωστόσο οι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι τόσο στην τακτική όσο και στην επανάληψη της διαδικασίας.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία απονομής Γαλάζιων Σημαιών, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και οικειοθελή υποστολή των σημαιών προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμά του Δήμου να αναρτήσει εκ νέου τις γαλάζιες σημαίες την επόμενη περίοδο.

Τονίζεται ότι η υποστολή των γαλάζιων σημαιών συνδέεται κατά κύριο λόγο με την αδυναμία επάνδρωσης των σημείων ναυαγοσωστικής κάλυψης και όχι με την ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων.Λιτόχωρο, 31 Ιουλίου 2019
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης