Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία Εγκυμονούσα

Ιερά αγρυπνία για την Παναγία Εγκυμονούσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα ενώπιον της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εγκυμονούσας, προστάτιδας των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών θα τελεστεί Αγρυπνία που θα περιλαμβάνει Όρθρο, Χαιρετισμούς και Θ. Λειτουργία.

Τέλος, κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελείται η Παράκληση της Παναγίας και διαβάζεται η ειδική ευχή υπέρ των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες αγιογραφήσεις της Παναγίας στην οποία παρουσιάζεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, όταν δηλαδή κυοφορούσε τον Ιησού. Ξεχωρίζει αφού ανήκει στην κατηγορία των αγιογραφικών θεμάτων που υπερτονίζει την μητρότητα, την αναμονή για την έλευση του Μεσσία και φυσικά είναι προστάτιδα για κάθε γυναίκα που κυοφορεί.

Η εικόνα βρίσκεται τοποθετημένη μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23510 45085 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr