Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Eπιβεβλημένη η παράταση υποβολής δηλώσεων Νομικών και Φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018

Με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομικών , η Διοίκηση του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας όλους του επαγγελματίες φοροτέχνες λογιστές του τμήματος...

ζητάει άμεσα την λήψη απόφασης παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2018 μέχρι τις 16/08/2019. 


Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει :


Οι σπουδαίοι και αναμφισβήτητοι λόγοι της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2018 μέχρι τις 16/08/2019. είναι οι εξής:

  • Το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα άνοιξε μόλις τον ΙΟΥΝΙΟ
  • Το σύστημα δυσλειτουργεί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και αυτό δυσχεραίνει την καταχώρηση και ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
  • Οι συνεχείς εκλογές Δημοτικές, Ευρωεκλογές και Βουλευτικές καθυστέρησαν την διαδικασία.
  • Πολλές λειτουργίες όπως Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν καθυστερημένα και λανθασμένα
  • Ο Νομός Ημαθίας πρόσφατα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.


Κυριότερα, με τις πράξεις σας σε ημερομηνίες καταληκτικές για υποβολή ή διάφορων δηλώσεων έχετε καταφέρει να εξοντώσετε σωματικά και ψυχικά όλους τους συναδέλφους φοροτέχνες λογιστές που εργάζονται καθημερινά για την υποβολή ορθών φορολογικών δηλώσεων προς όφελος των φορολογούμενων και του δημόσιου συμφέροντος. Με τις πράξεις σας και για μη παράταση αδικείτε κατάφωρα έναν ολόκληρο κλάδο χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τρομακτικές πιέσεις από τις συνεχείς αλλαγές στην φορολογική, λογιστική και εργατική νομοθεσία.


Τέλος, Θα Θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι μας ανεξαιρέτως υπηρετούμε το κοινό συμφέρον της ίδιας κοινωνίας στην οποία συμμετέχουμε και συμπάσχουμε με τα δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματά της, χωρίς να αποτελούμε κομμάτι εκτός αυτής και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.


Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αναλάβετε την πρωτοβουλία και την ευθύνη που σας αναλογεί την απειλούμενη υποβολή των προστίμων που Θα επιβληθούν σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα από την αδυναμία μη υποβολής των ορθών φορολογικών δηλώσεων και της απόδοσης των αναλογούντων φόρων και να προχωρήσετε στην παράταση υποβολής των δηλώσεων ή εναλλακτικά στην μη υποβολή των σχετικών προστίμων.




Κιτιξής Κωνσταντίνος 
Αντιπρόεδρος 
4ου Π.Τ. του ΟΕΕ