Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης "Πύδνεια 2019" στο Βυζαντινό κάστρο της Αρχαίας Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 09 και Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης "Πύδνεια 2019" στο Βυζαντινό κάστρο της Αρχαίας Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας...

έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το τίμησαν και το παρακολούθησαν.
Την εκδήλωση άνοιξε η θεατρική ομάδα ΑπARTτία παρουσιάζοντας τη θεατρική μουσική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα 30 χρόνια» μετά του Σεραφείμ Σύλλα, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου παρουσιάζοντας μια υψηλού επιπέδου παράσταση προσφέροντας θεατρική παιδεία με έντονα σατιρικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας άφθονο γέλιο στέλνοντας τα δικά της μηνύματα στο κοινό που την παρακολούθησε κερδίζοντας τις καρδιές και το χειροκρότημα τους. 
Το Δ.Σ του συλλόγου μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παρουσιάζουν τέτοιου υψηλού επιπέδου έργα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν δύο θεματικές ενότητες. «Η Κρήτη συναντά τον Πόντο» με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Σαββίδη, που είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου, μια αναπάντεχη ένωση που προκάλεσε ρίγη στο πολυπληθές κοινό ενώ οι εντυπωσιακές φορεσιές ολοκλήρωναν την υπέροχη εικόνα. Τα χορευτικά τμήματα συνόδεψαν με τη μουσική και το τραγούδι : ο Γιάννης Σφακιανάκης στην κρητική λύρα και ο Γιάννης Προιστάκης στο λαούτο και ασκομαντούρα ενώ στην ποντιακή λύρα και αγγείο ο Ιορδάνης Πασχαλίδης και στο Νταούλι ο Σάββας Μαυρίδης.
Η χοροδιδάσκαλος Καλλιόπη Καρτσαμπά μας ταξίδεψε με μια εικόνα σε όλη την Ελλάδα με χορούς από τα νησιά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη τη Στερεά Ελλάδα και τη Μικρά Ασία ξεσηκώνοντας το κοινό που ανέβηκαν όλοι στη σκηνή για να κλείσουν την όμορφη βραδιά με χασαπιά αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα.
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων απολαύσαμε τη μαγευτική φωνή του Γεράσιμου Ανδρεάτου που εδώ και αρκετά χρόνια δίνει το δικό του μουσικό στίγμα που το χαρακτηρίζει η συνέπεια και ο σεβασμός στο κοινό του και με τη γνήσια λαϊκή φωνή του υπηρέτησε πιστά αυτό που αγαπά περισσότερο το λαϊκό τραγούδι. Μαζί του ο τραγουδοποιός Μάκης Ψαραδέλλης. Μια όμορφη και ζεστή βραδιά στο μαγευτικό χώρο της Αρχαίας Πύδνας όπου ακούστηκαν τραγούδια τόσο δικά του όσο και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών ( Τσιτσάνη, Μπιθικώτση, Μίκη Θεοδωράκη, Ακη Πάνου , Στράτο Διονυσίου, Γιώργου Νταλάρα, Στέλιου Καζαντζίδη, Κορακάκη κ.α. ) που ξεσήκωσαν το κοινό, ερμήνευσε επιτυχίες με την ψυχή του και μπήκε στις καρδιές όλου του κόσμου.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Λαγδάρης Ευάγγελος και ο νέος δήμαρχος κ. Μανώλας Ανέστης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πορφυρίδης Χριστόφορος και η Αντιδήμαρχος κ. Ασλανίδου Αργυρώ και βέβαια πλήθος κόσμου.
Ευχαριστούμε για τη στήριξη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τη δημοτική Επιχείρηση ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δ. Πύδνας – Κολινδρού και το Δ.Σ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Επίσης το Δ.Σ του Φεστιβάλ Ολύμπου που συμπεριέλαβε τις εκδηλώσεις μας στο πρόγραμμα τους δείχνοντας την ευαισθησία και τη διάθεση συνεργασίας με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής προάγοντας έτσι την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη.
Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για τη διάθεση του αρχαιολογικού χώρου όπου
έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις μας.
Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας μικρούς και μεγάλους και τους συνεργάτες μας που με την ευγενική τους χορηγία συνέβαλαν καθοριστικά για την επιτυχία του φεστιβάλ μας δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Τους χορηγούς επικοινωνίας : viva fm 88.3 , mousikopanorama 100.8
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές που συνέβαλαν καταλυτικά με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ «Πύδνεια 2019».
Κάθε ένας εθελοντής με τη δική του μέθοδο δράσης αποτέλεσε ένα ξεχωριστό και μοναδικό συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθεια που καταβάλαμε για να φέρουμε εις πέρας τις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης. Με αλληλεγγύη, αλτρουισμό, αμοιβαιότητα και ανιδιοτελή κίνητρα όλοι οι εθελοντές μας αποτέλεσαν μία αλυσιδωτή προσφορά βοήθειαςανεκτίμητη. Έδωσαν με την προσφορά τους τον δικό τους υπέροχο τόνο. Εργάστηκαν με προθυμία και όπου τους ζητήθηκε, κάλυψαν αδυναμίες και λάθη της διοργάνωσης. Με την παρουσία και την προσφορά τους διαφήμισαν με πολύ θετικό τρόπο το φεστιβάλ μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον DOVAS SOUND για την ηχητική κάλυψη του διήμερου φεστιβάλ μας και την άψογη συνεργασία.
Και τέλος να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που κάθε φορά τιμάτε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας και μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε.
Ραντεβού του χρόνου σας ευχαριστούμε.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ
Φιλανθρωπικός- Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος Μακρυγιάλου
"Η Στέγη της Αγάπης"

Φωτογραφία: Photo Hasapetie