Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ν.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης υλοποιεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το δίμηνο (Ιούλιος-Αύγουστος) πρόγραμμα «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω».

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μικρούς φίλους του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το πρόγραμμα αυτό παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, εξοικειώνονται με τη θάλασσα και μαθαίνουν να την σέβονται, μαθαίνουν να κολυμπούν –γεγονός που αποτελεί εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή τους- ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν και το άθλημα της ιστιοπλοΐας με τη βοήθεια, την επίβλεψη και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών-γυμναστών. Σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων κολυμβητών, αφού μέσω του προγράμματος συναναστρέφονται με παιδιά της ηλικίας τους και όχι μόνο. Και το καλύτερο… όλα αυτά με τη μορφή παιχνιδιού!

Με αφορμή λοιπόν το «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω», αλλά και την επετειακή χρονιά λόγω των 60 χρόνων από την ίδρυση του Ν.Ο.Κατερίνης, διεκπεραιώθηκε με επιτυχία η γιορτή, στην οποία τα παιδιά έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια στο νερό, έκαναν νεροτσουλήθρες και πολλές ακόμη δραστηριότητες. Τους δόθηκαν, επίσης, πτυχία παρακολούθησης του προγράμματος και αναμνηστικά δώρα με την ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου «Αλφαβητάριον».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Καρπούζας Βαγγέλης, πρώην γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και «ψυχή» του προγράμματος «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω». Ο Ν.Ο.Κατερίνης τον ευχαριστεί θερμά για την συμβολή του.

Τον Ν.Ο.Κατερίνης τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία καθώς και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης Μακρίδου Πιπίτσα. Ο Ν.Ο.ΚΑΤ ευχαριστεί τον Δήμο Κατερίνης και την Αντιπεριφέρεια γιατί βρίσκονται πάντα στο πλευρό του.

Τόσο τα παιδιά όσο και γονείς δηλώνουν ενθουσιασμένοι και πλήρως ευχαριστημένοι από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τους γυμναστές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε εμπιστεύονται επί πέντε συναπτά έτη τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κ. Καρυώτης δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε κάθε χρονιά να γίνονται τέτοια προγράμματα. Εύχομαι τα παιδιά σας να είναι οι αυριανοί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου και οι αυριανοί πρωταθλητές. Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τον Ναυτικό Όμιλο».

Ο Ν.Ο.Κατερίνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους γυμναστές του ομίλου Ορέστη Παππά, Μαριάννα Πεΐδου και Δήμητρα Μητσοκάπα για το ήθος και τον ζήλο που επιδεικνύουν στο πρόγραμμα. Ακόμη και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά. Ο Ν.Ο.Κατερίνης ευχαριστεί θερμά και όλους τους γονείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ευχαριστεί, επίσης, την εταιρεία Lifeguard Patrol για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της εκδήλωσης. Ο Ν.Ο.ΚΑΤ πάντα μεριμνά για την ασφάλεια των παιδιών.

Το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» συνεχίζεται μέχρι τις 30 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επισκέπτεσθε τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κατερίνης από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-12:30.