Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2020 για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών "Αριστοτέλης" 2020 για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.



Ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους μαθητές σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και για το σχολικό έτος 2019-2020 για τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης σε δύο φάσεις:

Α΄ φάση: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία –που θα δηλώσουν συμμετοχή– σε όλη τη χώρα

Β΄ φάση: (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος κάθε τάξης –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο) το Σάββατο 09 Μαΐου 2020 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.

Όσον αφορά στα προς εξέταση θέματα του Διαγωνισμού για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις δύο φάσεις, αυτά αντιστοιχούν στην ύλη η οποία –κατά προσέγγιση– προβλέπεται έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού στα σχολεία της χώρας με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιητικές εγκυκλίους για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των φυσικών δημοτικού.

Στη β’ φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν μόνο οι 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος της Ε’ και της Στ’ τάξης κάθε σχολείου που συμμετείχε στην α’ φάση, μετά από την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι πρωτεύσαντες κατά την β’ φάση μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν, ενώ οι συμμετέχοντες και των δύο φάσεων θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής και επαίνους.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν Βραβεία Αριστείας και Εύφημες Μνείες.


Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής
Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση


*Περισσότερες πληροφορίες εδώ: