Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η τεμπελιά είναι...αξία!


Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και από την κυβέρνηση της ΝΔ το πρόγραμμα "Τσάντα στο σχολείο", που είχε "εφεύρει" η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.




Δεν κατάργησε τελικά η ΝΔ την εφαρμογή του προγράμματος "Τσάντα στο σχολείο" που είχε φέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη:

"Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.
Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης."

Επίσημα λοιπόν η πολιτεία λέει στους μαθητές-τριες ότι η τεμπελιά είναι...αξία!


Από την άλλη γιατί να μένει η τσάντα μόνο δυο Σ/Κ τον μήνα στο σχολείο και να μην μένει π.χ. και τις Δευτέρες, τις Τετάρτες...

Υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα και αποτίμηση των αποτελεσμάτων αυτής της δράσης τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς που μπορεί να μας πει ότι είναι επιτυχημένη, ότι βοήθησε π.χ. τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι ή μαθητές;

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας γράφουν λευκές κόλες στις εξετάσεις...


*Διαβάστε και αυτό: Το πρόβλημα είναι «η τσάντα στο σχολείο» ή το περιεχόμενο της τσάντας;