Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΤΟΕ στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που επιφέρουν οι ρυθμίσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!!

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9/2019 και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά.

Η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις είναι φανερό ότι επιδιώκει :

  • να αποδυναμώσει, με αλλεπάλληλα «χειρουργικά» χτυπήματα, τις Κλαδικές ΣΣΕ,
  • να ανοίξει τον δρόμο για τη θέσπιση τοπικών ζωνών «υποκατώτατων» μισθών και ρυθμίσεων.
  • να καταργήσει ξανά, με νόμο και πολύ περισσότερο στην πράξη, την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ στο σύνολο των εργαζομένων κάθε κλάδου, παρ’ ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.
  • να φράξει, για τα περισσότερα συνδικάτα, το δρόμο προς τη Διαιτησία. Η μονομερής προσφυγή σε αυτήν γίνεται σχεδόν απαγορευτική, ιδίως για τις επιχειρησιακές ΣΣΕ του ιδιωτικού τομέα, αφού κατά κανόνα δεν έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον και στη λειτουργία της οικονομίας, όπως προβλέπει η αντίστοιχη διάταξη.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση :


  • να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.
  • να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία
  • να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!!
ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ 

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ