Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Απόλυτη προτεραιότητα, η ένοπλη ετοιμότητά μας

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Βαρύ το τίμημα που πληρώνουμε γιατί δεν θελήσαμε να εκπονήσουμε μια σοβαρή συνολική εθνική στρατηγική...

Ούτε απέναντι στον προαιώνιο εχθρό μας τον τούρκο, ούτε απέναντι στους «πρόθυμους» συμμάχους του, βόρειους γείτονές μας. Στον ένα μάλιστα από αυτούς, τον σκοπιανό, του χαρίσαμε όνομα, εθνότητα, ταυτότητα, γλώσσα, όλα αναπαλλοτρίωτα καταδικά μας. Τα χρωστάμε στα παιδιά μας γιατί όπως λέει ο σοφός απ’ αυτά τα δανειστήκαμε.

"Φινλανδοποιήσαμε" την Ελλάδα ως κράτος και «λιβανοποιήσαμε» την κοινωνία της.

Οι Πρέσπες απέδειξαν την καθολική υποδούλωση, «αριστερο-δέξια», της εθνικής μας βούλησης στα κελεύσματα των ξένων προστατών - δυναστών μας. Βιώνουμε δυστυχώς μιαν αύτανδρη εθνική καθίζηση, μια διαρκή πτωτική πορεία, κατήφορο χωρίς προς το παρόν σταματημό.


Τα μάτια μας και η καρδιά μας σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο, Β. Ήπειρο. 


Να συναγείρουμε τον Απόδημο Ελληνισμό. Η Ομογένεια έχει ελληνική ψυχή και επίσης οικονομικές δυνατότητες που μπορούν γενναιόδωρα να καλύψουν τις πρακτικές ανάγκες ενός σωστού εγχειρήματος εθνικοαμυντικής θωράκισής μας.

Λόγω των απειλών που δεχόμαστε η ένοπλη ετοιμότητα είναι απόλυτης προτεραιότητας. Δυστυχώς στην ωμή πραγματικότητα της ζωής ισχύει το απαίσιον ρήμα των Αθηναίων προς τους Μηλίους:

«Δίκαια μεν εν τω ανθρωπείω λόγω από της ίσης ανάγκης κρίνεται, δυνατά δε οι προύχοντες πράσσουσι και οι ασθενείς ξυγχωρούσιν»(=Στις συζητήσεις των ανθρώπων ζητήματα δικαιοσύνης μπορούν να υποστηριχθούν, όταν και οι δύο πλευρές είναι ισοδύναμες, και ότι οι ισχυροί απαιτούν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμη τους, ενώ οι αδύναμοι παραχωρούν αυτά που τους επιβάλλονται» ( Θουκυδίδης Ε, 89).

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος από την μαρτυρική Κύπρο κρούει εκκωφαντικά τις καμπάνες για το χρέος των Πανελλήνων αυτήν την ώρα:

«Η συμπεριφορά τής Τουρκίας δεν σημαίνει ότι αυτή είναι παντοδύναμη και ότι εμείς, Ελλάδα και Κύπρος, δεν είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τα δίκαιά μας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα πολλά προβλήματα, η δε επεκτατική, ιμπεριαλιστική πολιτική της στην Κύπρο, στη Συρία και εναντίον των Κούρδων τα εντείνει και τα επαυξάνει. Θα πρέπει η συνεκτίμηση αυτών, να μας οδηγήσει σε συστράτευση όλων των δυνάμεων μας και στη χάραξη μιας αξιόπιστης αποτρεπτικής και αποτελεσματικής πολιτικής».


Ποιοι τελικά κυβερνούν τον ταλαίπωρο κόσμο μας;


Η Libération είχε ήδη αποδείξει το 2017 ότι η προεκλογική εκστρατεία τού Μακρόν χρηματοδοτήθηκε από δωρεές τραπεζικών κυκλωμάτων ή δυναμικών επιχειρήσεων. Όμως, η Le Monde έκανε κάτι καλύτερο: σε μια σειρά άρθρων σχετικά με την εξαφάνιση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δημοσιογράφοι Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λόμ διηγούνται το παρασκήνιο της πρόσληψης του Eμμανουέλ Mακρόν από τον Φρανσουά Ολάντ. Όπου ανακαλύπτουμε ότι η άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν όντως τηλεκατευθυνόμενη.

Ιανουάριος 2012. Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι ακόμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ξεκίνησε η εκστρατεία. Ο Φρανσουά Ρεμπσαμάν, του στενού περιβάλλοντος του Ολάντ, προσκαλείται σε δείπνο από τον αδελφό του Ζακ Αταλί, ο οποίος είχε υπό την προστασία του τον νεαρό Mακρόν. Γύρω από το τραπέζι υπάρχουν πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες:

Ξεκάθαρα, πρόκειται για αριστερούς βιομηχάνους που ήρθαν σ’ αυτό το δείπνο για να θέσουν μερικά θέματα στον άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Ολάντ.

Μετά το δείπνο, ο Ρεμπσαμάν στέλνει ένα σαφές μήνυμα στον Ολάντ. Διηγείται: "Το μήνυμά τους είναι:" Εάν εκλεγεί ο Ολάντ, πες του ότι έχουμε να του υποβάλουμε μόνο ένα αίτημα: ο Mακρόν να γίνει Γενικός Γραμματέας της Οικονομίας". Βλέπω τον Φρανσουά Ολάντ, μου λέει: "Αυτό είναι το μόνο μήνυμά τους;" Του απαντώ: "Ναι, το μόνο" ... ».

Το μήνυμα πέτυχε δέκα στα δέκα: κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Φρανσουά Ολάντ προσέλαβε τον Eμμανουέλ Mακρόν ως αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα. Ο προστατευόμενος των μεγάλων επιχειρηματιών του Χρηματιστηρίου μπορεί συνεπώς να ξεκινήσει την πορεία του προς την εξουσία! (https://histoireetsociete.wordpress.com/2019/09/08/Μτφρ.Ε.ΝΙΑΝΙΟΣ).

Βαρύ το ατόπημα, να ζητούμε από τους κλέφτες να μάς δανείσουν τα κλοπιμαία! Όταν πάλευε για την επιστροφή τους, (όχι προς Θεού τον δανεισμό τους) η αλησμόνητη Μελίνα, είχε με απροσμέτρητο σθένος διακηρύξει:

«Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για μας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Είναι η υπερηφάνειά μας, είναι οι θυσίες μας. Είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο τ’ όνομά μας. Είναι η ουσία της Ελληνικότητας.(…)Οι λέξεις “λεηλασία”, “ερήμωση”, “αχαλίνωτη καταστροφή”, “αξιοθρήνητη συντριβή και συμφορά” δεν είναι δικές μου για να χαρακτηριστεί το γεγονός. Ειπώθηκαν από συγχρόνους τού Έλγιν … Ο Horace Smith αναφέρεται στον Έλγιν σαν τον “ληστή των μαρμάρων”, ο Lord Byron τον αποκάλεσε πλιατσικολόγο. Ο Th. Hardy χαρακτήρισε αργότερα τα μάρμαρα σαν “αιχμάλωτους σε εξορία”».


Ειδικοί αποφαίνονται ότι η διακράτηση των γλυπτών είναι παράνομη και κατά το αγγλικό Δίκαιο.

Βεβαιότατα δεν πρόκειται μόνο για τα Μάρμαρα τού Παρθενώνα. Πρόκειται για τον τεράστιο αριθμό των ελληνικών θησαυρών που συγκροτούν στην ουσία τα Μουσεία τού κόσμου και διασφαλίζουν πακτωλό εσόδων στις ξένες κυβερνήσεις.


Ο ιδιοκτήτης Ελληνικός Λαός απαιτεί τον επαναπατρισμό τους!

Το Ανώτατο Συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας με γενναία απόφασή του δρομολόγησε την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων στους κατοίκους τού Διστόμου κατάσχοντας τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των ιταλικών σιδηροδρόμων, στα οποία συμμετέχει η Γερμανία!

Χίλια μπράβο!!!


* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης