Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

"Τρέχω για την Κατερίνη 2019" - Αν δεν είχαμε αυτά τα θεματάκια...

"Θεματάκια" που εντοπίσαμε και κατά την γνώμη μας έπρεπε να τα προσέξουν περισσότερο οι διοργανωτές...


1ον : Στον κεντρικό πεζόδρομο που έτρεχαν οι συμμετέχοντες στο "Τρέχω για την Κατερίνη 2019" γινόταν ο χαμός... Παιδάκια έπαιζαν μπάλα, γονείς κυκλοφορούσαν με τα καροτσάκια τους, ποδήλατα, ηλικιωμένοι κ.α. Δεν υπήρχε μέριμνα ώστε να υπάρχει ασφαλής διάδρομος (εκτός από τα τελευταία μέτρα) για αυτούς που έτρεχαν. Ανάμεσα τους κυκλοφορούσε όποιος και ότι ήθελε! Κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ιδίως για τους πρώτους αθλητές που επιδίωκαν εκτός από τον τερματισμό και ένα καλό χρόνο. Δεν υπήρχε έλεγχος, ώστε να μην μπλέκονται ανάμεσα στους αθλητές, πολίτες και δίκυκλα.



2ον : Στον τερματισμό οι διοργανωτές είχαν φτιάξει έναν διάδρομο με κιγκλιδώματα που πήγαινε προς τα πάνω, μετά γυρνούσε προς τα πίσω και οδηγούσε σε μια εξέδρα που δινόταν τα μετάλλια του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Φανταστείτε να τρέχετε επί μια ώρα περίπου και να αναγκάζεστε να περιμένετε ιδρωμένοι και κουρασμένοι για πολλή ώρα στην ουρά για να πάρετε το μετάλλιο σας.


3ον: Κάκιστη η κατάσταση του κεντρικού πεζόδρομου. Μάλιστα είχαμε και ατύχημα. Το ρεπορτάζ εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2019/10/freatiotrexo19.html
Σπασμένα φρεάτια και κυβόλιθοι εγκυμονούσαν κινδύνους για όσους έτρεχαν. Ένα "λίφτινγκ" πριν τον αγώνα, σίγουρα θα βοηθούσε.



* Είδαμε και κάποιον να πετάει drone δυο μέτρα πάνω από τα κεφάλια αυτών που έτρεχαν! Μετά από παρατηρήσεις μας ότι αυτό είναι επικίνδυνο, τότε κατέβηκε το drone. Τώρα αν υπήρχε άδεια, αν ήταν δηλωμένο το σχέδιο πτήσης (επιβάλλεται) του drone, ας το βρουν οι υπεύθυνοι... Πάντως ο χειριστής του drone δεν ήταν από τους διοργανωτές όπως μάθαμε ύστερα από ερώτηση μας.


*Πάντως αξίζουν να δοθούν συγχαρητήρια στους συλλόγους-οργανώσεις που εθελοντικά βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα και ιδιαίτερη μνεία στην Τροχαία Κατερίνης που σήμερα ήταν παντού!


*Και φυσικά πολλά μπράβο σε όσους και όσες έτρεξαν σήμερα!