Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 2019 - ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες «Κύπελλο Όλυμπος 2019-Κολλάρος Ελευθέριος»...

που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στις 26-28 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του. Νέοι ιστιοπλόοι βίωσαν μια μοναδική αθλητική εμπειρία στην ηλιόλουστη Παραλία Κατερίνης. Παιδιά, γονείς και προπονητές απήλαυσαν τους διασυλλογικούς αγώνες καθώς τέτοιοι αγώνες αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τους νεαρούς αθλητές και μελλοντικούς πρωταθλητές.

Κατά κοινή ομολογία η αθλητική συνάντηση ήταν άρτια οργανωμένη. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στα μέλη αλλά και στους φίλους του ναυτικού ομίλου των οποίο η αρωγή ήταν σημαντική. Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας κος Φαρμακίδης Σωτήρης και οι προπονητές του τμήματος Ιστιοπλοΐας, κος Καρπούζας Επαμεινώνδας και κα Μητσοκάπα Δήμητρα έδωσαν τα μέγιστα για τη διοργάνωση.

Στις απονομές των αγώνων παρευρέθηκαν τιμώντας τον Ν.Ο.ΚΑΤ. με την παρουσία τους η Βουλευτής Πιερίας κα Μπέττυ Σκούφα, ο Αντιδήμαχος Κατερίνης κος Κήπου Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κος Πατητάρος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίας Κατερίνης κος Μέγκας Ιωάννης, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος της Ομσπονδίας Ενοικιαζόμενων δωματίων κος Βεϊδαμενίδης Γρηγόριος και ο κος Μητσοκάπας Χριστόδουλος, εκπρόσωπος του SENTIDO Mediterranean Hotels, μεγάλου χορηγού του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Ιδιαιτέρως πολύτιμη ήταν η εθελοντική προσφορά του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ήταν σε ετοιμότητα για την παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και της ναυαγοσωστικής σχολής Lifeguard Patrol για την ναυαγοσωστική κάλυψη. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή του καταστήματος ειδών αλιείας «Θάλασσα» καθώς πάντοτε βοηθάει και στηρίζει το τμήμα της ιστιοπλοΐας.

Είναι σημαντικό για την τοπική κοινωνία της Πιερίας και για τα παιδιά αυτού του τόπου να γίνονται τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις. Από τη μια τα παιδιά γνωρίζουν τον ναυταθλητισμό, μαθαίνουν να αγαπούν τη θάλασσα, αναπτύσσουν το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και από την άλλη μεριά προβάλλονται οι ομορφιές του Νομού με τις απέραντες δαντελωτές ακτές.









Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ