Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Εκτός από λόγια, τίποτα άλλο;


Η ελληνική πολιτεία και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι, από τα πολιτικά κόμματα έως και τους αιρετούς στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια απλόχερα συναγωνίστηκαν σε μεγάλα λόγια για πολλά θέματα της κοινωνίας μας.


Τα λόγια βέβαια, δεν κοστίζουν τίποτα...


Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι από μνήμη δεν πάει και πολύ καλά.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τους πολιτικούς μας π.χ. να "απειλούν" την Τουρκία ότι θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε εκείνο, θα κάνουμε το άλλο. Τελικά, φυσικά δεν κάνουμε τίποτα!

Το ίδιο ισχύει και για τις υποσχέσεις σε περίοδο εκλογών. Εκεί να δείτε ο χαμός. Μέχρι και "λιμάνι ξηράς" είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει στην... Καστοριά ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εδώ, θα πει κάποιος ότι οι ψηφοφόροι πίστεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 με το γνωστό "λεφτά υπάρχουν" και τον έκαναν πρωθυπουργό, όπως αργότερα με το "η ελπίδα έρχεται" του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχουμε λοιπόν ότι μας αξίζει...

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολύτεκνους και τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Οι πολύτεκνοι τα τελευταία χρόνια "κυνηγήθηκαν" τόσο από τις λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις όσο και από τις δεξιές που υποτίθεται ότι τους στήριζαν.

Επιδόματα περικόπηκαν ή καταργήθηκαν, δικαιώματα που είχαν κερδηθεί εξαφανίστηκαν.

Δεν ξεχνάω το 2010, την συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών που πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) να... πανηγυρίζει που καταργήθηκαν ειδικές ρυθμίσεις που στήριζαν τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. 

Δεν ξεχνάω τον βουλευτή της ΝΔ (και τους συναδέλφους του) το 2012 στην Κατερίνη που έλεγε ότι αγαπάει τους πολύτεκνους, αλλά τελικά... ψήφισε τις περικοπές των επιδομάτων τους από την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί έτσι θα σωζόταν η Ελλάδα...

Και τέλος δεν ξεχνάω την υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτίου το 2018 που κατάργησε και μείωσε τα επιδόματα των πολυτέκνων. Μάλιστα τότε η κ. Φωτίου είχε δηλώσει ότι μέσα στο 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διόρθωνε την αδικία που έγινε κατά των πολυτέκνων με διορθωτικά μέτρα. Κανένα διορθωτικό μέτρο δεν είδαμε τελικά...


Παραφροσύνη

Όλοι βλέπουν το δημογραφικό πρόβλημα και το πρόβλημα υπογεννητικότητας που μαστίζει την χώρα μας, όλοι αναγνωρίζουν (στα λόγια) την προσφορά των πολυτέκνων, το προσφυγικό-μεταναστευτικό απειλεί την ύπαρξη της πατρίδας μας και κανείς δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση.


Μόνο λόγια, λόγια, λόγια...

------------------------

Έτσι λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε τα παρακάτω μετά την συνάντηση του με την  Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

➤ Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την συνάντησή του με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Η συνάντησή μας, η οποία έχει καταστεί πλέον οιονεί ετήσιος θεσμός, μου επιτρέπει ν’ αναδείξω, για πολλοστή φορά, την μεγάλη αλήθεια ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας. Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του Κράτους, στην Πολύτεκνη Οικογένεια.

Η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις Κρατικές Εξουσίες, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος Δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.