Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ:

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 μμ στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο στολισμός και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου με βρώσιμα στολίδια (μπισκότα, φρούτα, ξηρούς καρπούς κ.λ.π.). Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει και τα δικά του «βρώσιμα στολίδια».

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ:

1) Tην Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μμ στη δημοτική βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί, από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Εμμ. Κριαράς» ομιλία – συζήτηση, με θέμα την αξία του βιβλίου και θα γίνει διαδραστική αφήγηση του βιβλίου της Κατερίνας Νίκα - Μάνου «Στην άκρη μιας Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας» με παράλληλη δράση δημιουργικής γραφής.

2) Tην Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ στην Αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Εμμ. Κριαράς» θα παρουσιάσει με την θεατρική ομάδα ενηλίκων, παράσταση με τίτλο «Η παράξενη νύχτα» της Ζωής Βαλάση. Θα συμμετάσχουν τα Μουσικά Σύνολα με την παιδική χορωδία του συλλόγου και την παιδική χορωδία του 1ου Γυμνασίου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο αθλητικός σύλλογος «Μύτικας» με χριστουγεννιάτικο χορευτικό.

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ:

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 μμ στην κεντρική πλατεία θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με την συμμετοχή της τοπικής χορωδίας, ανιματέρ και προσφορά παραδοσιακών γλυκών.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ:

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, το οποίο θα στολιστεί με τις χειρόγραφες ευχές των παιδιών που θα συμμετέχουν και την παρουσία του Άι Βασίλη.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες face painting, αφήγηση παραμυθιών και κάλαντα από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου και θα προσφερθούν χυμοί και λιχουδιές για τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να κάνουν και μία μικρή βόλτα με το τρενάκι που θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΕΦΕΣΟΣ:

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ στον αύλειο χώρο της κοινότητας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

ΚΑΡΙΤΣΑ:

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 μμ στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει την συμμετοχή ανιματέρ, το παιδικό τρενάκι και το σπιτάκι του Αι – Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να κάνουν face painting. Καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται εδέσματα και χυμοί.

ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ:

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί, με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινότητας, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στο Χωριό σαν παραμύθι».

ΒΡΟΝΤΟΥ:

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο “Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”.

ΔΙΟΝ:

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 πμ στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο «Γουρουνοχαρά – βράσιμο τσιγαρίδας» με άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική.


ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΑ:

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00μμ στο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο «Η αυλή του Άι- Βασίλη».



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 


Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» και θα προσφερθεί τσάι και μπουφές.

Το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» διοργανώνεται από την τοπική κοινότητα, εθελοντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Λιτοχώρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ιππικό Όμιλο.

Καθημερινά από τις 11:00πμ έως τις 18:00μμ και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, στα σπιτάκια του πάρκου θα πραγματοποιούνται δωρεάν δράσεις για μικρά παιδιά όπως χειροτεχνία, παιχνίδια, ζωγραφική, ζαχαροπλαστική, face painting, ποδηλασία και χοροθέατρο. Επίσης, στον χώρο θα υπάρχουν τα μικρά πόνυ του Ιππικού Ομίλου και τα παιδιά θα μπορούν δωρεάν να κάνουν μία μικρή βόλτα εντός του Πάρκου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα προσαρμόζεται και θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.


Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εύχεται σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες 
Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2020.