Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

«Οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα» από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» στον Κορινό

Σε κατανυκτικό κλίμα ο επίλογος των φετινών «Αικατερινείων»
Σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας, ύμνους της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, έψαλε χθες το βράδυ...

στον Ιερό Ναό Δώδεκα Αποστόλων της Δ.Κ. Κορινού, ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω", με Χοράρχη τον Δημήτρη Καραμούζα,.

Οι θιασώτες της Βυζαντινής μουσικής, στην ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2019» εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ψαλτική τέχνη τόσο μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία των μελών του συλλόγου, όσο και μέσα από την συμμετοχή αφενός της χορωδίας κατηχητικών συνάξεων και αφετέρου των κατηχητικών τμημάτων της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Κορινού.

Η πολυπληθής παρουσία του κοινού απέδειξε ότι η ψαλτική τέχνη, ως κομμάτι της βυζαντινής μουσικής, παραμένει ζωντανό στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα σημαντικό μέσο λατρείας της ορθόδοξης θρησκείας.

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) και της επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μυράντα Παππά, ενώ το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης Κώστας Γραμματικόπουλος.

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Νίκος Τσιαμπέρας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «με την όμορφη αυτή εκδήλωση αποχαιρετούμε τα φετινά «Αικατερίνεια», των οποίων φιλοσοφία υπήρξε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων για πρώτη φορά & σε Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου όλοι οι δημότες να γίνονται συμμέτοχοι. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σε αυτό το εγχείρημα. Με την ευκαιρία εύχομαι καλές γιορτές και χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους».

Στον επίλογο της εκδήλωσης, με την οποία έκλεισε η αυλαία των φετινών «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Σεϊταρίδης, όσο και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω π. Μάξιμος Κυρίτσης.