Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

«Ο νέος Ηρώδης»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Ο γνωστός από την εποχή του Χριστού βασιλιάς της Ιουδαίας Ηρώδης επονομαζόμενος «Μέγας», κατά την διήγηση του Ευαγγελιστή Ματθαίου [Ματθ. 2,1-18], φοβούμενος μήπως ο νεογεννηθείς Ιησούς Χριστός του πάρει την εξουσία, διέταξε την σφαγή όλων των αγοριών της Βηθλεέμ , ηλικίας από μηδέν μέχρι δύο ετών.

Σύμφωνα με διηγήσεις σύγχρονων ιστορικών [Ιώσηπος κ.α] επρόκειτο για ένα αυταρχικό, βάναυσο και παρανοϊκό άτομο, που δεν δίστασε να εκτελέσει μία από τις συζύγους του και τρεις γιους του. Από την άλλη έκανε μεγαλεπήβολα οικοδομικά έργα και διοργάνωνε λαμπρές φιέστες για να επιδεικνύει την δύναμη του και να δοξάζεται από τον λαό.

Στις μέρες μας την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που με τόση λαχτάρα περιμένουμε, για ψυχική ανάταση, περισυλλογή και πνευματική αναγέννηση ύστερα από τόσες στερήσεις, στεναχώριες και θλίψεις που εδώ και τόσα χρόνια δοκιμάζεται ο λαός μας έρχεται να την ταράξει και να την αμαυρώσει ο νέος Ηρώδης της γειτονιάς μας, επονομαζόμενος Ερντογάν. Αλαζόνας, αυταρχικός και βάναυσος, όπως εκείνος, ενεργεί ως Σουλτάνος της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία προφανώς ονειρεύεται να ανασυστήσει, αγνοώντας και καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής. Σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, μεταξύ των οποίων και αθώα νήπια, αρπάζει περιοχές ξένων κρατών και με τα υπερσύχρονα όπλα που έχει στη διάθεσή του απειλεί κάθε γειτονικό κράτος.

Δικαιολογημένος, λοιπόν, είναι ως ένα σημείο ο φόβος και η ανησυχία των συμπατριωτών μας από τις απρόβλεπτες ενέργειες του σατραπικά και περιφρονητικά συμπεριφερόμενου κακού γείτονά μας και κατ’ευφημισμόν συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Η Κυβέρνηση κάνει απέλπιδες προσπάθειες να αποτρέψει κάποια βάρβαρη επιθετική ενέργεια του «Σουλτάνου» οργώνοντας φίλα προσκείμενα κράτη και διεθνείς θεσμούς. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε Έθνος «ανάδελφον» και όλοι οι μεγάλοι επιδιώκουν τα δικά τους συμφέροντα. Η κάποτε χριστιανική Ευρώπη έχει αποχριστιανιστεί και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τείνει να εξισλαμιστεί. Έξι εκατομμύρια Τούρκοι μουσουλμάνοι ζουν στις Ευρωπαϊκές χώρες, τηρώντας απαρασάλευτα το Κοράνιο και τα έθιμα τους. Οι πρωτεύουσες έχουν γεμίσει από τζαμιά, τουρκικά σχολεία και τεμένη. Οι Ευρωπαίοι ιδίως του βορρά, εδώ και χρόνια κάνουν Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, αφού η γιορτή περιορίζεται στις λαμπερές φωταψίες, στη κατανάλωση, τις εκδρομές και τα γλέντια.

Δεν μένει στις δύσκολές στιγμές που βιώνει η χώρα μας να συνέλθουμε από την παθογένεια, την απελπισία και την μιζέρια που μας κατακλύζει και να βιώσουμε στις εκκλησιές το μέγα μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως με προσευχή ο γεννηθείς ταπεινά στο σπήλαιο Βασιλιάς της ειρήνης να χαρίσει ειρήνη εντός μας και στο Έθνος μας και να φωτίσει τους άρχοντες μας να ομονοήσουν και να χειριστούν με σύνεση τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ο τόπος μας.