Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση Α’ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο της Περίστασης

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Διεύθυνσης και του Διδακτικού προσωπικού του σχολείου βρέθηκε στο Γυμνάσιο της Περίστασης.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αρχικά, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και ειδικότερα οι: Μαρανή Άντζελα, Παπαδοπούλου Μαριάνθη και Παπαζιός Αναστάσιος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α' Βοήθειες.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκησή τους πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Περίστασης, τη Διεύθυνση, το Διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Η γνώση των Α' Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα από την ηλικία, για την καλύτερη δυνατή προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον J. Andrew Holmes «Μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί».