Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Πιερίδες Μούσες - Διγενής Καρδίτσας 5-0

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Με πεντάρα έκαναν «ποδαρικό» στη νέα χρονιά.

Τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του 2020 έδωσαν οι Μούσες την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο.

Αν και ο καιρός δεν ευνόησε, αν και ο πλαστικός χλοοτάπητας ήταν βαρύς και βρεγμένος, τα κορίτσια των Πιερίδων Μουσών μπορεί να άργησαν να βρουν τα δίχτυα, δεν έδωσαν όμως μπάλα και γήπεδο στην αντίπαλη ομάδα, τον Διγενή Καρδίτσας.

Αυτός ήταν ο πέμπτος αγώνας και ο τελευταίος του πρώτου κύκλου και ολοκληρώθηκε με μια άνετη νίκη 5-0 σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο συγκροτημένη και αποφασισμένη με συγκεκριμένο στόχο. Η προπονήτρια Λία Ζιώγα έχοντας στην διάθεσή της το σύνολο σχεδόν των αθλητριών, παρέταξε την ομάδα με νέο σχήμα, δίνοντας της επιθετικό προσανατολισμό. Με την έναρξη του αγώνα οι Πιερίδες Μούσες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά παρά τις πολλές ευκαιρίες δεν κατάφεραν να ανοίξουν από νωρίς το σκορ.

Μετά το ημίωρο ήλθε το γκολ από την Γιώτα Γκούτζα που πανηγυρίστηκε λυτρωτικά από το σύνολο των παιχτριών!

Με το τέλος του ημιχρόνου οι Μούσες είχαν την ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με το ασφαλές σκορ 2-0, αλλά το πέναλτι που χτύπησε η Χριστίνα Βίσμπα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε στο γήπεδο πιο συγκροτημένη και σταθερή. «Πάτησε» μπάλα, έκλεισε την αντίπαλη ομάδα στην περιοχή της και με συνεχές «σφυροκόπημα» πέτυχε τέσσερα γκολ από τις υπερδιπλάσιες ευκαιρίες που είχε.

Το 2-0 πέτυχε η Βάγια Τζιουμέρκα, το 3-0 η Χριστίνα Βίσμπα, το 4-0 η Γιώτα Γκούτζα και το 5-0 η Χριστίνα Βίσμπα.

Ευκαιρίες έχασαν οι παίχτριες που πέτυχαν τα γκολ αλλά και η Γεωργία Μετενίδου Χριστίνα Μαυρομάτη και η Ελένη Κατερινοπούλου.

Τα σημαντικά αυτού του παιχνιδιού.

Σ αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε ξανά με την ομάδα η Χριστίνα Βίσμπα που διακρίθηκε πετυχαίνοντας δύο γκολ και έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι.

Στην 3η αλλαγή μπήκε στο παιχνίδι η Δέσποινα Γκάρα. Αυτός είναι ο πρώτος της επίσημος αγώνας και είναι αθλήτρια που προέρχεται από την Ακαδημία των Πιερίδων Μουσών.

Σ αυτό το παιχνίδι έπαιξαν οι:

Τσιώλη Άννα, Βίσμπα Χριστίνα, Βούλγαρη Σούλα, Γκούτζα Παναγιώτα, Κατερινοπούλου Ελένη, Κατσάρα Μαρία, Κατσίμπουρα Ολυμπία, Μαυρομάτη Χριστίνα, Μετενίδου Γεωργία, Παναγιωτίδου Σωτηρία, Τζιουμέρκα Βάγια

Έπαιξαν επίσης οι: Παπαδήμου Σοφία, Γκαβανούδη Δέσποινα, Γκάρα Δέσποινα