Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΣΙΥΝΠ: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο Jumbo στο Βαρικό Πιερίας.

Άκρως προκλητικός ο κύριος Jumbo… Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Jumbo για άνοιγμα των καταστημάτων του όλες τις Κυριακές του έτους, σε Κατερίνη και Πρέβεζα...

ο κύριος Βακάκης (πρόεδρος της αλυσίδας), πουλώντας πνεύμα και ειρωνεία στους εργαζόμενους δήλωσε ότι «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες»… Εμφανίστηκε ανένδοτος ως προς το σπάσιμο της Κυριακάτικης αργίας κάνοντας λόγο για τον τοπικό ανταγωνισμό και τη στήριξη της εταιρίας στην τοπική απασχόληση.

Έτσι μεταφράζεται η ανάπτυξη στον κλάδο του εμπορίου.

Εργαζόμενοι λάστιχο που χρεώνονται δύο και τρία πόστα, συμβάσεις λίγων μηνών, γυναίκες που υποχρεώνονται να σηκώνουν βαριά κιβώτια χωρίς καμία φροντίδα για την υγεία και την ασφάλειά τους, δουλειά τις Κυριακές. Στην προσπάθειά τους να μας χρυσώσουν το χάπι, λένε ότι εφόσον θα δουλέψουμε την Κυριακή, θα πάρουμε ένα ρεπό επιπλέον.

Κανένα ρεπό δεν αντικαθιστά τις Κυριακές! Πάνε να μετατρέψουν την Κυριακή σε καθημερινή, αφού μετά τις 12 Κυριακές παύει η επιχείρηση να υποχρεώνεται στην καταβολή της ανάλογης προσαύξησης στο μεροκάματο.

Η Κυριακή αργία ανήκει σ’ εμάς και στα παιδιά μας.

Δεν θα βάλουμε εμείς πλάτη για να αυξήσει τα κέρδη της η εταιρία.

Χρειάζεται να οργανωθούμε και να απαντήσουμε μαχητικά στη νέα επίθεση που οραματίζονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κούρσα του ανταγωνισμού. Αυτό το μοντέλο στηρίζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης όπου δήλωσε πως στηρίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αρκεί να τηρείται η νομοθεσία(!)..

Ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική οργάνωση και δράση, κόντρα στη μοιρολατρία και το φόβο. Κόντρα στη λογική του ‘‘ο καθένας μόνος’’. Το ΣΙΥΝΠ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Jumbo, να γίνουν μέλη του και μαζί να οργανώσουμε τα βήματά μας έτσι ώστε να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει τόσο το Jumbo, όσο και οι λοιποί μεγαλέμποροι που ακονίζουν τα νύχια τους πατώντας πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Να απαιτήσουμε

• νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις περιοχές.
• Δουλειά και αμοιβή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας


Την Κυριακή 26 Γενάρη στις 2:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του Jumbo στο Βαρικό Πιερίας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"